Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ωφέλιμα » Γνωριμία με Εκκλησίες, Μοναστήρια και Προσκυνήματα » ΥΠΕΡΩΟΝ-Ο τόπος που κατέβηκε το Άγιον Πνεύμα εν είδει πυρίνων γλωσσών (Φωτογραφίες)

ΥΠΕΡΩΟΝ-Ο τόπος που κατέβηκε το Άγιον Πνεύμα εν είδει πυρίνων γλωσσών (Φωτογραφίες)

iperoo3

ΥΠΕΡΩΟΝ-Ο τόπος που κατέβηκε το Άγιον Πνεύμα εν είδει πυρίνων γλωσσών (Φωτογραφίες)

του π.Ιγνατίου Καζάκου
Σας στέλνω φωτογραφίες από το χώρο που συνέβη αυτό,δηλαδή από το Υπερώο,όπως σώζεται σήμερα.!
Είναι το σημαντικώτερο από τα προσκυνήματα του λόφου της Σιών στα Ιεροσόλυμα. Ηταν διώροφο κτίσμα ,οικία της Μαρίας μητέρας του Ευαγγελιστή Μάρκου.

iperoo2
Εδώ έγινε ο Μυστικός Δείπνος,εδώ έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του ο Κύριος,εδώ Τον είδαν πάλι μετά την Ανάστασή Του,εδώ έγινε η ψηλάφησή Του από τον Θωμά,εδώ έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής,εδώ αργότερα κήρυξε ο Απ. Πέτρος και πίστευσαν 3.000 άνθρωποι,εδώ ιδρύθηκε η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία,εδώ έγινε η πρώτη Αποστολική Σύνοδος το έτος 49 μ.Χ που απάλλαξε τους χριστιανούς από την υποχρέωση να τηρούν τον Μωσαϊκό νόμο.
iperoo4
Σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος,δεν ανήκει σε κανένα δόγμα,το έχουν οι Εβραίοι ως χώρο μεγάλης επισκεψιμότητας των χριστιανών, και μη χριστιανών ,και μπαίνουμε χωρίς να πληρώσουμε εισιτήριο.Είναι ανοιχτό για όλους.
Τον 4ο αιώνα η Αγία Ελένη το είχε συμπεριλάβει εντός μιας τεράστιας εκκλησίας που ονομαζόταν η Μεγάλη Εκκλησία της Σιών.Ηταν ένα μεγαθήριο κτίσμα,αυτή η Βασιλική της Σιών, που καταστράφηκε από τους Πέρσες το 614 μ.Χ.
iperoo2
Το ξαναέχτισε ο Αγιος Μόδεστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων,καταστράφηκε από τους Μαμελούκους αλλοπίστους,το ανακήρυξαν δικό τους βακούφιο,έγινε κατόπιν τέμενος και σήμερα είναι σπουδαίος προσκυνηματικός τόπος για όλους τους χριστιανούς, όλων των δογμάτων,για τους Εβραίους, και τους μουσουλμάνους, εξίσου ιερός τους χώρος.
Την Πεντηκοστή πάμε εκεί εμείς οι Ορθόδοξοι ,με μεγάλη λιτανεία και κάνουμε δέηση με θυμιατά και ψαλμωδίες.
Με συγκινεί πάντα αυτό το προσκύνημα ,και να φανταστείτε ότι έχω πάει άπειρες φορές στα 20 χρόνια που έχω στην Αγία Γη ως ελάχιστος Αγιοταφίτης. «ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ,ΔΟΞΑ ΣΟΙ»!!!
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ