Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ

metanoia

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…

Πόση απόσταση έχουμε από τους πρώτους Χριστιανούς ή από τις ενορίες στην Αφρική;
Μεγάλη εβδομάδα! Στο ίδιο έργο θεατές…
Κουστουμάκι, ταγεράκι, βιβλιαράκι για να χτυπήσουμε την θρησκευτική μας κάρτα. Για να έχουμε και ένα επιχείρημα στην προσευχή μας.
– Ε! Χριστέ μου σου ήρθα !
– Οπότε θα μου κάνεις αυτό που θέλω εγώ!
Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία γεμάτη, Δευτέρα του Πάσχα η Εκκλησία άδεια. Ωραία! Πέθανες ! Αναστήθηκες! Φτάνει πια! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ !

Πόσες ψυχούλες θα πουν: Σαράντα μέρες σε ακολούθησα με νηστεία και προσευχή όχι από χρέος αλλά από έρωτα, όχι από θρησκευτικό τυπικό αλλά από αγάπη για αυτά που έκανες για μένα. Ήρθα και εξομολογήθηκα όχι για να κοινωνήσω αλλά για να με συγχωρέσεις. Θα κάτσω στο τραπέζι μαζί σου Χριστέ μου για να σε δεχτώ και πάλι δεν νιώθω καλά μπροστά στα ματωμένα ποδάρια σου.
Σε βλέπω στο σταυρό και κλαίω όχι για σένα αλλά για τις δικές μου αμαρτίες. Θέλω να γίνω καλύτερος/η αλλά δεν μπορώ χωρίς εσένα. Δεν με νοιάζει η μαγειρίτσα το Σάββατο το βράδυ , με νοιάζει να λέω Χριστός Ανέστη! 100000 φορές και να μην χορταίνω. Είσαι τα πάντα για μένα βοηθησέ με να σε αγαπήσω….
Οι ψυχούλες που θα το εκφράσουν αυτό , δεν θα τις βρείτε στην Εκκλησία μόνο την Μεγάλη εβδομάδα , θα τις βρείτε κάθε Κυριακή του έτους με την καρδιά τους στο πάτωμα…
Καλή μετάνοια να έχουμε…
ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ: Spiridon Spiridon