Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Για Νέους » Όπως αντιμετωπίζεις τη μητέρα σου θα αντιμετωπίζεις όλες τις γυναίκες του κόσμου

Όπως αντιμετωπίζεις τη μητέρα σου θα αντιμετωπίζεις όλες τις γυναίκες του κόσμου

mitera

Όπως αντιμετωπίζεις τη μητέρα σου θα αντιμετωπίζεις όλες τις γυναίκες του κόσμου

Ένας νεαρός άνδρας ήταν άτυχος στην αγάπη. Όλο κατά κάποιο τρόπο συναντουσε ένα κορίτσι «λάθος» στη ζωή του. . Κάποια τα θεωρούσε άσχημα, την άλλη – ηλίθια, την τρίτη – γκρινιάρα.
Κουρασμένος από την αναζήτηση του ιδανικός συντρόφου , ο νεαρός αποφάσισε να ζητήσει συμβουλές από έναν γέροντα . Ακούγοντας προσεκτικά τον νεαρό άνδρα, ο γέρων είπε:
«Βλέπω ότι ο κόπος σου είναι υπέροχος». Αλλά πες μου, πώς νιώθεις για τη μητέρα σου;

Ο νεαρός άνδρας ήταν πολύ έκπληκτος.
«Και πού είναι η μητέρα μου;» Λοιπόν, δεν ξέρω …
Συχνά με ενοχλεί: με τα ηλίθια ερωτήματά της, την παρεμβατική φροντίδα, τις καταγγελίες και τα αιτήματα. Αλλά μπορώ να πω ότι την αγαπώ. Ο γέρων σταμάτησε, κούνησε το κεφάλι του και συνέχισε τη συζήτηση:
«Λοιπόν, θα σου αποκαλύψω ένα από τα βασικά μυστικά της Αγάπης». Η ευτυχία είναι και είναι κρυμμένη στη πολύτιμη καρδιά σας. Και ο σπόρος της αγάπης σας στην αγάπη φυτεύεται από ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας. Την μαμά σου. Και οπώς την αντιμετωπίζετε, θα αντιμετωπίσετε όλες τις γυναίκες του κόσμου.
Μετά από όλα, η μαμά είναι η πρώτη αγάπη που σε πήρε στην αγκαλιά της. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα μιας γυναίκας.
Θα αγαπήσετε και θα τιμήσετε τη μητέρα σας – τότε μάθετε να εκτιμάτε και θα σεβαστείτε όλες τις γυναίκες. Και τότε θα δείτε ότι μόλις σας αρέσει ένα κορίτσι θα ανταποκριθεί στην προσοχή σας με ένα τρυφερό βλέμμα, ένα απαλό χαμόγελο και μια ευγενική λέξη.
Δεν θα προκαλέσετε προκαταλήψεις εναντίον των γυναικών. Θα τα δείτε σαν Αληθινό. Η στάση μας απέναντι στους γονείς είναι το μέτρο της ευτυχίας μας.
Ο νεαρός ένιωσε ευγνωμοσύνη στον σοφό γέροντα . Αλλά ο γέροντας του έδωσε μια ακόμη συμβουλή
– Και η δεύτερη: αναζητήστε στη ζωή σας εκείνη την κοπέλα που θα αγαπήσει και θα τιμήσει τον πατέρα της!