Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ωφέλιμα » Ορθόδοξος Συναξαριστής » Άγιος Δημήτριος » AΓΙΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

AΓΙΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

agios_dimitrios

AΓΙΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Στέκονται μπροστά από την ιερή εικόνα του αγίου Δημητρίου και προσεύχονται.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι, βρίσκουν καταφύγιο στον ιερό ναό του προστάτη αγίου της Θεσσαλονίκης.
Τον παρακαλούν αυτή τη δύσκολη για την Ελλάδα στιγμή να βοηθήσει τους Ελληνες να ξεπεράσουν την κρίση και να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι.

«Οταν αντιμετωπίζουμε εμπόδια στρεφόμαστε περισσότερο προς τον Θεό και ζητάμε τη βοήθειά του. Ετσι και τώρα παρακαλούμε τους αγίους και την Παναγία να μας βοηθήσουν, προσευχόμαστε στον Θεό και ελπίζουμε να βάλει το χέρι του πάνω από την Ελλάδα για να την προστατέψει» λέει στη «δημοκρατία» η κυρία Λίντα.
Η Μυρτώ Γινκιτζή, μαθήτρια λυκείου, βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μαζί με τον πατέρα της Δημήτρη. «Παρακαλώ τον Θεό να δώσει περισσότερο μυαλό στους Ελληνες. Φταίμε και εμείς για όσα δεινά περνά η χώρα» τονίζει στη «δημοκρατία» η μαθήτρια.
«Προσεύχομαι διαρκώς στον Θεό. Ακόμη και πριν από την κρίση παρακαλούσα να βοηθά την Ελλάδα, να φυλά όλο τον κόσμο. Οι Ελληνες στην Ιστορία τους πάντα κατέφευγαν στον Θεό όταν αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Τώρα που η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ κρίσιμη, νομίζω ότι ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς την Εκκλησία, ψάχνουν από κάπου να πιαστούν, να αποκτήσουν ελπίδες» λέει, από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γινκιτζής.
«Εάν δεν υπήρχε η Εκκλησία, θα υπήρχαν πολλά περισσότερα προβλήματα στην κοινωνία λόγω της κρίσης. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, θύματα της κρίσης καταφεύγουν στα συσσίτια των ιερών ναών και συντηρούνται μέσα από τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα ιατρεία και τα φαρμακεία. Η Εκκλησία παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης» σημειώνει ο Χρήστος Καραγιαννίδης.
Γράφει ο Θ. Χερχελετζής
https://www.ekklisiaonline.gr
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ