Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Λατρευτικές Εκδηλώσεις » Αρχείο Εκδηλώσεων » Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ (2018) ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ (2018) ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΜΙΑ ΜΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ! (ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 14/8/2018) – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τελέστηκε και φέτος με ξεχωριστή μυσταγωγική διάθεση και κατάνυξη η καθιερωμένη ΑΓΡΥΠΝΙΑ προς τιμήν της ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας το βράδυ της Δευτέρας 13 προς Τρίτη 14 Αυγούστου 2018.
Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν από νωρίς ασφυκτικά μέσα και έξω (!)με ξεχωριστή συμμετοχή το μνημειακό Ναό- της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας για να τιμήσουν τη Θαυματουργή Εικόνα Της.
Η Αγρυπνία ξεκίνησε μετά την τελευταία Παράκληση.
Η Θαυματουργή Εικόνα, απαστράπτουσα, δέσποζε στο μέσο του Ναού μπροστά από το μαρμαρόγλυπτο προσκυνητάρι Της!!!!!

Ξεχωριστό μουσικό τόνο έδωσε φέτος η Χορωδία του »ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΨΑΛΤΙΚΗΣ» αποτελούμενη από 8 ιεροψάλτες, -στο σύνολό τους όλα νέα παιδιά-,υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Φωτόπουλου από το Μαρούσι Αττικής η οποία απέδωσε στο έπακρο τους ιερούς Ύμνους, προσφέροντας στους πιστούς μια μοναδική υμνολογική πανδαισία, μαζί με τους ιεροψάλτες του Ναού μας κ. Χρήστο Καραθανασόπουλο και Ηρακλή Ασήμου, ενώ στις Ακολουθίες του Εσπερινού, της Λιτής και της Αρτοκλασίας της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης,και Ηγούμενος της Ι.Μονής ΟΣΊΟΥ ΛΟΥΚΑ Στειρίου Βοιωτίας π. Σεραφείμ Παυλίδης,πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Στέφα Προιστάμενο του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Θηβών,-τον π.Νικόδημο Κάστιζα Προιστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θηβών στον Όρθρο- και τους τρείς Διακόνους π.Χρήστο Δελή, π.Εφραίμ Χριστοφοράκη και π.Δημήτριο Αναδιώτη και τον Εφημέριό μας π.Γεώργιο
οι οποίοι μετέλαβαν σχεδόν για μία ώρα τους πιστούς που καρτερικά και με υποδειγματική τάξη ανέμεναν να γίνουν ΄΄κοινωνοί Σώματος και αίματος Χριστού», ενώ λίγο πριν την Απόλυση ο π.Σεραφείμ συνεχάρη το πυκνό εκκλησίασμα για τη ξεχωριστή συμμετοχή του και προσέφερε ως δώρα Εικόνα της Παναγίας της Ι.Μ. Οσίου Λουκά και μετάλλιο του Οσίου ενώ ο π.Γεώργιος ευχαρίστησε προσφέροντας εικόνα -αντίγραφο της Μεγάλης Παναγίας μας ευχαρίστησε τους χορούς των Ιεροψαλτών και τον πιστό λαό του Θεού αλλά και όσες/ους συνέτειναν στην όλη προετοιμασία της μεγάλης Εορτής.