Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Λατρευτικές Εκδηλώσεις » Αρχείο Εκδηλώσεων » Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΞ/ΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΠOΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (14/8/2018)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ imtl.gr
Ό,τι πολυτιμότερο ανέδειξε στους αιώνες το ανθρώπινο γένος, την Υπεραγία Θεοτόκο στην οποία κάθε ανθρώπινη ψυχή καταφεύγει ίνα μεσιτεύσει στον Υιό και Θεό της, τιμά σήμερα όλη η Ορθοδοξία.
Έτσι, και στην Επαρχία μας σε κάθε πόλη και χωριό τιμήθηκε η Κοίμηση της Μητέρας του Κυρίου μας, όπως στο αρχαιότερο θυσιαστήριο της Βοιωτίας την Παναγία Σκριπού, την Παναγία του Οσίου Λουκά, την Παλαιά Παναγιά Λεβαδείας καθώς και την Μεγάλη Παναγία που 150 χρόνια τώρα κοσμεί την πόλη των Θηβών.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στον περίλαμπρο Ναό της Μεγάλης Παναγίας Θηβών τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των ιερέων της πόλεως και πολυάριθμων πιστών που πραγματικά κατέκλυσαν τον Ναό και τους γύρω χώρους για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Μεγαλόχαρης και να απευθύνουν τις ευχαριστίες τους, τις παρακλήσεις και τις ικεσίες τους στην Παναγία, η οποία ως Μάνα όλων των ανθρώπων στέκει άγρυπνος φρουρός και ταχύς βοηθός στις ανθρώπινες παρακλήσεις, σπεύδοντας να μεσιτεύσει στον Υιό της για κάθε ανθρώπινη δυσκολία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκου και τι σημαίνει η Θεοτόκος για το ανθρώπινο γένος. Επίσης, αναφέρθηκε στον εορτασμό των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Ναού της Μεγάλης Παναγίας που εορτάσθηκαν πέρυσι με την παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου καθώς επίσης και στο χρυσό ιωβηλαίο του Μακ. Αρχιεπισκόπου. Και ευχήθηκε ο περίλαμπρος Ναός της Μεγάλης Παναγίας, τον οποίο βλέπουμε από διάφορα σημεία της πόλεως των Θηβών, να αποτελεί την θαλπωρή και το καταφύγιο των πιστών.
Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της πόλεως.