Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » «Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ( 1889 – 1970 ) – ΒΙΟΣ – ΥΠΟΘΗΚΑΙ -ΜΑΡΤΥΡΙΑΙ»

«Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ( 1889 – 1970 ) – ΒΙΟΣ – ΥΠΟΘΗΚΑΙ -ΜΑΡΤΥΡΙΑΙ»

agammakris2

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ (30/8/2018) ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΠΑΤΜΩ!

»π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ:»ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ »ΠΑΠΠΟΥ», ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΕΡΑΤΙΟΥ π.ΙΓΝΑΤΙΟΥ (ΤΡΙΑΝΤΗ)!»
Κατά τη διάρκεια του εορτίου Όρθρου στην Αγία Πρόθεση μνημονεύτηκε για πρώτη φορά το όνομα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας και στη Θεία Λειτουργία, εψάλη το Απολυτίκιό του.

Στο τέλος ο Εφημέριός μας π.Γεώργιος -εμφανώς συγκινημένος- αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους της ημέρας Πατριάρχες Κων/Πόλεως Αλέξανδρο, Ιωάννη και Παύλο και μίλησε διεξοδικά για την οσιακή βιοτή του Οσίου Γέροντα Αμφιλοχίου τονίζοντας ότι ο «νέος» Άγιος της Εκκλησίας μας που κατετάγη χθες από τη Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, υπήρξε πνευματικός μας «παππούς» εφ’οσον διετέλεσε πνευματικός πατέρας του πνευματικού μας, Σεβ/του Μητροπολίτου Βερατίου π.Ιγνατίου Τριάντη. επί σειρά ετών Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Δομβο’ί’του και μας τον έκανε γνωστό από διηγήσεις αλλά κυρίως από το βιβλίο του »Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ( 1889 – 1970 ) – ΒΙΟΣ – ΥΠΟΘΗΚΑΙ -ΜΑΡΤΥΡΙΑΙ» το οποίο βραβεύτηκε απο την Ακαδημία Αθηνών!

agammakris1

Κατόπιν παρουσίασε αντίγραφο της εικόνας του Οσίου Αμφιλοχίου -από την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Πάτμου -της οποίας υπήρξε ιδρυτής.- Φυλασσόταν ως τώρα στην Αγία Πρόθεση του Ναού μας και την τοποθέτησε στο προσκυνητάρι των Αγίων Αναργύρων όπου όλο το εκκλησίασμα πέρασε να προσκυνήσει ευλαβικά και να ζητήσει τις οσιακές πρεσβείες του προς τον Κύριό μας.
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ