Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδισίας » ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ; ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!

ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ; ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!

karavi

ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ; ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!

Κάποτε φοβερή τρικυμία ξέσπασε στη θάλασσα. Ένα καράβι ναυάγησε στον ωκεανό. Οι σειρήνες χτυπούσαν συνεχώς δίδοντας το σήμα του συναγερμού. Αγωνία και πανικός κατέλαβε όλους τους επιβάτες. Ο κίνδυνος ήταν προφανής και ο θάνατος πολύ κοντά. Οι έντρομοι ταξιδιώτες ζούν τις τελευταίες τους στιγμές… Ανάμεσα σ’ αυτό το πανικόβλητο πλήθος μόνον ένας μικρός πάνω στο κατάστρωμα παίζει και τραγουδά αμέριμνος.

Ο μικρός έδειχνε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον. Ένας οργισμένος επιβάτης τον παρετήρησε: «Μικρέ μου, τι τραγουδάς και χοροπηδάς έτσι; Δεν βλέπεις ότι πνιγόμαστε; Εσύ δεν φοβάσαι;». Και ο μικρός με όλη του την αφέλεια απαντά: «Τι να φοβηθώ; Καπετάνιος στο καράβι είναι ο πατέρας μου».
Ο μικρός ταξιδιώτης είχε τόση εμπιστοσύνη στον πατέρα του, που πίστευε πως δεν θα διακινδυνεύσει ποτέ. Γι’ αυτό και καμιά ταραχή και ανησυχία στην καρδιά του.
Στην θέσι του μικρού παιδιού βρίσκεται πάντα ο Χριστιανός που εμπιστεύεται το καράβι της ζωής του στον κυβερνήτη Χριστό. Τότε, σαν το ξένοιαστο πουλί μέσα στη θύελλα και την αναταραχή διατηρεί τη γαλήνη της ψυχής του. Αποτέλεσμα αυτής της εμπιστοσύνης της καρδιάς του Χριστιανού είναι η ειρήνη.
Στην περίπτωση αυτή βρίσκουν την πραγμάτωσή τους τα λόγια του απ. Παύλου• «Και η ειρήνη του Θεού η υπερέχουσα πάντα νούν φρουρήσει τας καρδίας ημών και τα νοήματα υμών εν Χριστώ Ιησού». Με πιο απλά λόγια: Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας στα χέρια του Θεού. Αναποθέστε στα πόδια του Εσταυρωμένου όλα σας τα προβλήματα και ο Θεός θα σας χαρίσει την ειρήνη Του που δίδει στους δικούς Του και είναι ασύλληπτη απ’ τον ανθρώπινο νού και αυτή η ειρήνη θα φρουρήσει τις σκέψεις σας και τις καρδιές σας.
Πηγή: † Αρχιμ. Θεοφίλου Ζησοπούλου, Η προς Φιλιππησίους Επιστολή, εκδόσεις ΟΧΑ ΛΥΔΙΑ.
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ