Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Κατάθεση ψυχής από τον Αλέξη Παπά

papas

Κατάθεση ψυχής από τον Αλέξη Παπά

Εχει καταφέρει να γίνει γνωστός σε όλη την ανθρωπότητα. Σήμερα είναι από τα περιζήτητα μοντέλα σε Ευρώπη και Αμερική.
Ο 30χρονος Ελληνας Αλέξης Παπάς ανοίγει την καρδιά του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και μιλά για το νόημα της ζωής που αποκτάται μόνο κοντά στο Θεό. Μοντέλο με διεθνή καριέρα και καταξίωση …κι όμως .Κάτι του έλλειπε κι ίσως ήταν το σημαντικότερο κομμάτι για τη ζωή του, όπως λέει. Κι αυτό ήταν η επικοινωνία κι η σχέση με το Θεό .
Σε μία κατάθεση ψυχής ο Αλέξης Παπάς καλεί τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους να πιστέψουν στον Θεό, στον Ιησού Χριστό που είναι η μόνη Αλήθεια της ζωής.

Αναλυτικά :
»Κάθε δυο βδομάδες εκκλησιάζομαι. Νιώθω πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι έχω ανάγκη τον Θεό και τον επικαλούμαι και συνομιλώ μαζί του.
Θεωρώ ότι πολύς κοσμός ξεχνάει την ουσία της ζωής. Εχω ένα σώμα που είναι το σπίτι της ψυχής μου. Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε…
Μόνο με την Αγάπη κερδίζουμε τη ζωή», υπογραμμίζει.
»Βίωσα ενα θαυμαστό γεγονός στην Αμερική που ήμουνα για ένα διάστημα της ζωής μου.
Ημουνα σε κακή ψυχολογική κατάσταση, εκεί λοιπόν διάβασα την Αγία Γραφή. Πως βρέθηκε στα χέρια μου; Οταν είχα έρθει στην Ελλάδα για λίγες μέρες από την Αμερική πήγα σε ένα βιβλιωπολείο στην Πάτρα και ζήτησα κάτι οφέλιμο, έψαχνα ένα βιβλίο που θα με οδηγήσει να βρω τον δρόμο μου. Ο καταστηματάρχης μου έδωσε την Αγία Γραφή.
Επιστρέφωντας στην Αμερική άρχισα να διαβάζω αυτό το βιβλίο. Αναρωτιούμουνα τι ήθελα. Ξεκίνησα να ζητάω από τον Θεό να μου δώσει αυτό που μου λείπει πραγματικά.Τελικά αυτό που ήθελα ήταν να ησυχάσω και να γίνω πάλι παιδί. Αυτή ήταν η εσωτερική ανάγκη,όπως απέδειξε ο χρόνος λίγες εβδομάδες αργότερα.
Ηταν πραγματικά μία αγγελική παρέμβαση.Αλλαξε η ζωή μου…
Εγινα γαλήνιος και ήσυχος όσο ποτέ. Κι αυτά τα ένιωθα . Δεν ήταν μόνο εξωτερικά γνωρίσματα αλλα κυρίως εσωτερικά.
Εζησα ένα μικρό θαύμα. Ο Θεός σε καθοδηγεί εκεί που πρέπει να πας…
Εγινα παιδί. Οπως τότε που θυμόμουνα τον εαυτό μου στην ηλικία των 5 χρονών και είχα μία επαφή με τον Θεό.
Σώστε τις ψυχές σας απευθυνόμενοι στον Θεό ….», εξηγεί με ιδιαίτερη συγκίνηση.
Γιώργου Θεοχάρη
Από Desk Agioritikovima