Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ενοριακές Δραστηριότητες » Αποδράσεις και Προσκυνήματα » ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ, ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/2/2019!

-Μέσα στα πλαίσια των -πάνω από 100- ενοριακών απογευματινών πολιτιστικών και προσκυνηματικών εξορμήσεων, πραγματοποιήσαμε μια ακόμα πολιτιστική επίσκεψη στο περίφημο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ στην ΑΘΗΝΑ το απόγευμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα χάρη στην άκρως ενδιαφέρουσα, παραστατική και μοναδική ξενάγηση του ιστορικού,υποψ.διδάκτορος και ξεναγού μας κ. Παντελή Τουλουμάκου, να μεταφερθούμε νοερά στην ελληνική ιστορία και να αντλήσουμε στοιχεία για τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, μέσα από τα περίφημα μαρμάρινα γλυπτά του (μετόπες, παραστάσεις, κιονόκρανα, προτομές αγάλματα κ.ά) τις Καρυάτιδες και πολλά άλλα.
Ιδιαίτερο ενθουσιασμό ένιωσαν οι μικροί μας φίλοι μπροστά στην μακέτα της Ακρόπολης.
Αμέσως μετά η ξενάγηση συνεχίστηκε στο κοντινό μνημείο του ήρωα ΛΥΣΙΚΡΑΤΗ και μετά κατευθυνθήκαμε στη γραφική ΠΛΑΚΑ για μικρή αναψυχή, απ΄όπου και αναχωρήσαμε το βραδάκι με τα πιο όμορφα συναισθήματα χαράς και δικαιολογημένης περηφάνειας για τα μνημεία του τόπου και της πατρίδας μας.
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ