Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδισίας » 11 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε μέρα μαρτυρώντας για την πίστη τους

11 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε μέρα μαρτυρώντας για την πίστη τους

xristianoi

11 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε μέρα μαρτυρώντας για την πίστη τους

Τεράστιες διαστάσεις παίρνουν οι διωγμοί των Χριστιανών σε όλον τον κόσμο σύμφωνα με τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δείχνουν ότι τουλάχιστον 11 χριστιανοί μαρτυρούν για την πίστη τους κάθε μέρα.
Ο συγκλονιστικά υψηλός αριθμός των νεκρών συγκεντρώνεται μόνο στις 50 χώρες που κατατάσσονται ψηλά στη φετινή λίστα παγκόσμιας παρακολούθησης και καταδεικνύει το απολύτως ανησυχητικό φαινόμενο των θρησκευτικών διώξεων που εξακολουθεί να μαστίζει τον πλανήτη.
«Σήμερα, στον 21ο αιώνα, οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών πιστών σημειώνουν ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία θυμίζοντας πολύ τις διώξεις που διαβάζουμε στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας», σημειώνει υπεύθυνος διεθνούς παρατηρητηρίου.
Αυτή τη στιγμή οι πέντε πιο επικίνδυνες χώρες για να ζουν χριστιανοί είναι:
Η Βόρεια Κορέα
Το Αφγανιστάν
Η Σομαλία
Η Λιβύη
και το Πακιστάν
Στη Βόρεια Κορέα, οι πιστοί εξαναγκάζονται να εκκλησιάζονται κρυφά σε υπόγειους ναούς, η ανακάλυψη των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη, σύλληψη ακόμη και σε εκτέλεση. Την ίδια ώρα, στο Αφγανιστάν, ο Χριστιανισμός είναι εντελώς απαγορευμένος, με το σύνταγμα της χώρας να ισχυρίζεται ότι το Ισλάμ είναι η μόνη επίσημη θρησκεία. Η οργάνωση Open Doors σημειώνει ότι «πίστη εκτός Ισλάμ στη χώρα ισοδυναμεί με προδοσία οικογένειας, φυλής και χώρας και τιμωρία τον θάνατο.»
https://www.orthodoxianewsagency.gr
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ