Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ενοριακές Δραστηριότητες » Αποδράσεις και Προσκυνήματα » Φωτο-αναμνήσεις (2η ημέρα- β’ μέρος) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

Φωτο-αναμνήσεις (2η ημέρα- β’ μέρος) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

Φωτο-αναμνήσεις (2η ημέρα- β’ μέρος) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!
…Φθάνοντας στη ΦΛΩΡΙΝΑ, επισκέφθηκαν την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΚΑΣ την οποία ίδρυσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος (Καντιώτης), προσκύνησαν στο Καθολικό της Μονής,άκουσαν από την ταχθείσα μοναχή την ιστορία του Μοναστηριού,δέχτηκαν το δροσερό κέρασμα των ευγενικών μοναζουσών και προσκύνησαν στον τάφο του αειμνήστου αγωνιστή Ιεράρχη.
Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στις μαγευτικές ΠΡΕΣΠΕΣ όπου θαύμασαν την υπέροχη φύση με τους υδροβιότοπους και τα πάμπολλα είδη πτηνών και κατέλυσαν για υπέροχο φαγητό στο γραφικό παραλίμνιο χωριό ΨΑΡΑΔΕΣ.
Κατόπιν οι εκδρομείς περνώντας μέσω πεζογέφυρας, έφτασαν στο μαγευτικό νησάκι ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ όπου ξεναγήθηκαν στην ημιερειπωμένη, περίφημη Βασιλική (ρυθμός Ναού) του Αγίου Αχιλλείου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης θαυμάζοντας το μοναδικό αυτό μνημείο.
Επιστρέφοντας, επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως) στο ομώνυμο χωριό όπου και ο τάφος του Αγίου.
Στη συνέχεια -αν και ήταν πια περασμένη η ώρα-, επισκέφθηκαν ευλαβικά το ΣΠΙΤΙ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, στο ομώνυμο χωρίο ΜΕΛΑΣ (πρώην Στάτιστα) και ένιωσαν σκιρτήματα δικαιολογημένης συγκίνησης, και πατριωτικής υπερηφάνειας, ακούγοντας προσεκτικά και με δάκρυα στα μάτια την υπέροχη ιστορική αναφορά και την ξεχωριστή σε κάθε χώρο του δίπατου σπιτιού-μουσείου ξενάγηση από το Δημήτρη,απόγονο τρίτης γενιάς του οικοδεσπότη που φιλοξένησε τις τελευταίες στιγμές του, το μεγάλο μακεδονομάχο ήρωα!…
Διατηρώντας τις πλούσιες ζωντανές συγκινήσεις της δεύτερης ημέρας του Προσκυνήματος, έφτασαν αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
(Συνεχίζεται η 3η ημέρα)
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ