Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ενοριακές Δραστηριότητες » Αποδράσεις και Προσκυνήματα » Φωτοαναμνήσεις (τρίτη ημέρα- α’ μέρος) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Φωτοαναμνήσεις (τρίτη ημέρα- α’ μέρος) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

 

-Φωτοαναμνήσεις (τρίτη ημέρα- α’ μέρος) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.
-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/7/2019 -Μετά το πλούσιο και απολαυστικό πρωινό στο ξενοδοχείο, ξεκίνησε η περιήγηση στην ιστορική πόλη της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ με τη βοήθεια της ξεναγού Μάγδας Θωμλούδη.Στην ωραία παρέα μας προστέθηκε και το ζεύγος Αντώνη και Ευαγγελίας (παλαιάς κατηχήτριας της ενορ.Σύναξης Γυναικών) Αρσενίου από την Καρδίτσα, κουμπάροι του π. Γεωργίου και της πρεσβυτέρας μας,οι οποίοι αγάπησαν και συνδέθηκαν με τη Θήβα και την Ενορία μας.

Αρχικά οι εκδρομείς-προσκυνητές επισκέφθηκαν την πιο αντιπροσωπευτική από τις 72 βυζαντινές καστοριανές εκκλησιές, το ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΑΣ (ΚΟΥΜΠΕΛΙΔΙΚΗ του 10ου-11ου αι.) και αμέσως μετά προσκύνησαν στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου ένας εκ των Εφημερίων του, ανέλαβε να τους ξεναγήσει.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στον παλαιό ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ όπου σε εσωτερική κρύπτη, βρίσκεται ο (τρίτος κατά σειράν) τάφος του Παύλου Μελά (και της συζύγου του Ναταλίας) ενώ στον περίβολό του επιβλητικό μνημείο με προτομή του.
Αφού περιδιάβηκαν τη γραφική πόλη θαυμάζοντας τις περίφημες εκκλησιές και τα περίφημα Αρχοντικά της, έφθασαν μέχρι την περιοχή της πλατείας Ντόλτσο.
Το πρόγραμμα μετά, περιελάμβανε προσκύνημα στην περίφημη βυζαντινή ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ (11ου αι.) στα παρόχθια της Λίμνης με τις μοναδικές τοιχογραφίες της!
Αφήνοντας πίσω τη μαγευτική ΚΑΣΤΟΡΙΑ κατευθύνθηκαν στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ κοντά στο χωριό ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, όπου τους ανέμενε η Γερόντισσα Ευφημία η οποία συγκίνησε ιδιαίτερα με το μεστό της λόγο τους προσκυνητές και τους ξεκούρασε με το αρχοντικό κέρασμά της.
Παίρνοντας πια το δρόμο της επιστροφής, έφτασαν στην όμορφη ΣΙΑΤΙΣΤΑ. (Συνεχίζεται….)
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ