Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ενοριακές Δραστηριότητες » Αποδράσεις και Προσκυνήματα » Φωτοαναμνήσεις (τρίτη ημέρα- β’ μέρος-τελευταίο) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Φωτοαναμνήσεις (τρίτη ημέρα- β’ μέρος-τελευταίο) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

 

Φωτοαναμνήσεις (τρίτη ημέρα- β’ μέρος-τελευταίο) από το τριήμερο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.
Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι φτάσαμε το μεσημέρι στην παραδοσιακή ΣΙΑΤΙΣΤΑ και κατευθυνθήκαμε στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ όπου ο Εφημέριος π.Δημήτριος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναού.
Αμέσως μετά μετέβησαν στο προαύλιο του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ και τέλεσαν με εμφανή συγκίνηση Τρισάγιο στους τάφους των αλησμονήτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης: Παύλου, Αντωνίου και Ιακώβου.
Μετά το γευστικό φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της πόλης, ο εκδρομείς- προσκυνητές πορεύθηκαν προς την περίφημη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ όπου μετά το ευλαβικό προσκύνημα στο Καθολικό της Μονής, φιλοξενήθηκαν πλουσιοπάροχα στο Αρχονταρίκι της και ωφελήθηκαν πολύ από το μεστό θεολογικό και πρακτικό λόγο της Γερόντισσας Θεολογίας.
Αφήνοντας πίσω την πανέμορφη Δυτική Μακεδονία και διαπερνώντας τη μοναδική »Λιθόπολη» των ΙΕΡΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, έκαναν στάση για λίγη δροσιά στο Ληθαίο ποταμό στα όμορφα ΤΡΙΚΑΛΑ, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής.
Επέστρεψαν αργά στη Θήβα διατηρώντας πλούσιες ανεξίτηλες πνευματικές εμπειρίες και ξεχωριστά πατριωτικά βιώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.