Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Εικόνα της Αγίας Άννας

magiaanna2

Η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Άννας στο μοναστήρι «Η Ανάληψης του Κυρίου» στα Σκούρτα Βοιωτίας

Στο μοναστήρι μας («Η Ανάληψης του Κυρίου») βρίσκεται από τις 2 Δεκεμβρίου του 2006 μια θαυματουργή εικόνα της αγίας Άννας. Προέρχεται από το ναό της Αγ. Φωτεινής της Σμύρνης. Είναι αγιογραφημένη το 1881 από τον Δημήτριο Αγρα…( το υπόλοιπο έχει σβηστεί) Κυδωνία.
Η χάρη της Αγίας ήδη από νωρίς είχε απλωθεί στην πόλη και ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης , ο τελευταίος επίσκοπός της, οδηγούσε σε αυτήν τα άτεκνα ζευγάρια. Τους έλεγε να νηστεύουν σαράντα ημέρες , να κάνουν προσευχή και παράκληση στην αγία, να εξομολογούνται και έπειτα να κοινωνούν. Η ευλογία της απλωνόταν σε όλους τους ανθρώπους που ζητούσαν την βοήθειά της με πίστη , ακόμα και σε μουσουλμάνους.Έτσι έσωσε η Αγία και τον γιο ενός αγά που οι γιατροί δεν του είχαν δώσει περιθώρια ζωής . Η γυναίκα του αγά προσευχόταν συνέχεια για τη σωτηρία του παιδιού της . Έτσι ένα βράδυ είδε την Αγία στον ύπνο της να της λέει ¨ έλα στην Αγία Φωτεινή να σου πει ο παπάς τι θα κάνεις και εγώ θα σε βοηθήσω ¨. Πράγματι πήγε, προσκύνησε την εικόνα της αγίας , της έδωσε αγιασμό ο ιερέας και μέχρι να γυρίσει στο σπίτι το παιδί είχε γίνει καλά. Μετά από αυτό όλη η οικογένεια του αγά και ο γιατρός του έγιναν χριστιανοί.
Στην Μικρασιατική καταστροφή οι ναοί της πόλης βεβηλώθηκαν και τα ιερά σκεύη και οι εικόνες παραδόθηκαν στη φωτιά .Μια απ’ αυτές ήταν και η εικόνα της αγίας Άννας,η οποία σώθηκε από την Γιασεμή Κων. Κολάρα ως εξής : Η Γιασεμή είχε πάει από τον Τσεσμέ ( Κρήνη) στη Σμύρνη να πάρει τα κορίτσια της ξαδέλφης της που εργάζονταν εκεί , για να φύγουν στην Ελλάδα. Στο δρόμο λοιπόν είδε έξω απ την αγία Φωτεινή να καίνε τις εικόνες. Πλήρωσε τους Τούρκους και άρπαξε μια εικόνα μέσα απ τη φωτιά. Όταν την κοίταξε είδε ότι ήταν η εικόνα της Αγίας Άννας που είχε κάνει δώρο η μητέρα της στο ναό της Αγίας Φωτεινής, ευχαριστώντας για το παιδί που της χάρισε.
Η οικογένεια της Γιασεμής πέρασε στη Χίο έχοντας μαζί τους και την εικόνα της Αγίας. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα όπου ακόμα και εκεί η Αγία θαυματουργούσε.
Οι απόγονοι της Γιασεμής, η οικογένεια του Αναστασίου Μαϊστράκη, αποφάσισε να αφιερώσει την εικόνα στο μοναστήρι επιθυμώντας να απλωθεί η χάρη της αγίας.
Έκτοτε βρίσκεται στην Ιερά Κατακόμβη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και επιτελεί πολλά θαύματα στα άτεκνα ζευγάρια.

magiaanna

magiaanna3

https://imanalipseos.weebly.com
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ