Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Λατρευτικές Εκδηλώσεις » Αρχείο Εκδηλώσεων » «ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ» ΤΡΙΤΗ 13 ΠΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8/2019

«ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ» ΤΡΙΤΗ 13 ΠΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8/2019

«ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ» ΚΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ!
(ΤΡΙΤΗ 13 ΠΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8/2019) -ΙΚΕΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

Τελέστηκε και φέτος με ξεχωριστή μυσταγωγική κατάνυξη η καθιερωμένη -ιστορική- ΑΓΡΥΠΝΙΑ προς τιμήν της ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας το βράδυ Τρίτης 13 προς Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019.
Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν από νωρίς μέσα και έξω (!)με ξεχωριστή συμμετοχή το μνημειακό Ναό- της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας για να τιμήσουν τη Θαυματουργή Εικόνα Της.
Η Αγρυπνία ξεκίνησε μετά την τελευταία Παράκληση.
Η Θαυματουργή Εικόνα, απαστράπτουσα, δέσποζε στο μέσο του Ναού μπροστά από το μαρμαρόγλυπτο προσκυνητάρι Της!!!!!
Ξεχωριστό μουσικό τόνο έδωσε και φέτος η Χορωδία του »ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΨΑΛΤΙΚΗΣ» αποτελούμενη από 8 νέους ιεροψάλτες,υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Φωτόπουλου από το Μαρούσι Αττικής η οποία απέδωσε στο έπακρο τους ιερούς Ύμνους, προσφέροντας στους πιστούς μοναδική υμνολογική πανδαισία, μαζί με τους ιεροψάλτες του Ναού μας κ. Χρήστο Καραθανασόπουλο και Απόλλωνα Κοροβέση, ενώ στις Ακολουθίες του Εσπερινού, της Λιτής της Αρτοκλασίας και της Θείας Λειτουργίας της Αγρυπνίας, προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης,και Ηγούμενος της Ι.Μονής ΟΣΊΟΥ ΛΟΥΚΑ Στειρίου Βοιωτίας π. Σεραφείμ Παυλίδης,πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Στέφα Προιστάμενο του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Θηβών, τους δύο Διακόνους π.Χρήστο Δελή και π.Εφραίμ Χριστοφοράκη και τον Εφημέριό μας π.Γεώργιο, οι οποίοι μετέλαβαν σχεδόν για μία ώρα τους πιστούς που καρτερικά και με υποδειγματική τάξη ανέμεναν να γίνουν «κοινωνοί Σώματος και αίματος Χριστού», ενώ λίγο πριν την Απόλυση ο π.Σεραφείμ συνεχάρη το πυκνό εκκλησίασμα για τη ξεχωριστή συμμετοχή του ενώ ο π.Γεώργιος ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς,τους χορούς των Ιεροψαλτών,τον πιστό λαό του Θεού αλλά και όσες/ους προσέφεραν και συνέβαλαν και στην όλη προετοιμασία της μεγάλης Εορτής.