Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ωφέλιμα » Ορθόδοξος Συναξαριστής » Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης » Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ π. ΕΦΡΑΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΣΙΔΗ!

Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ π. ΕΦΡΑΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΣΙΔΗ!

ogeorgioskarslidis

Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ π. ΕΦΡΑΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΣΙΔΗ!

Ο Όσιος Eφραίμ Κατουνακιώτης είχε πληροφορία ότι ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης είναι μεγάλος Άγιος. Έτσι παρά την ηλικία και την ασθένειά του πήγε ταπεινός προσκυνητής στο Μοναστήρι του Οσίου και γονάτισε για να προσευχηθεί στον τάφο του. Ήταν μάλιστα ο πρώτος που ζήτησε να του φτιάξουν εικόνα του Οσίου με φωτοστέφανο. Φεύγοντας από τον τάφο πήρε χώμα ως φυλαχτό. Όταν ένας Ιερεύς επισκέφθηκε τον παπά-Εφραίμ στα Κατουνάκια και του είπε πως έχει κάποια προβλήματα με την οικογένειά του, του υπέδειξε ότι τον ιατρό τον έχει πλησίον του, εννοώντας τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη. Μάλιστα του έδειξε το χώμα, το οποίο είχε πάρει από τον τάφο του, το οποίο έβγαζε ένα λαμπερό φως, ως να καιγόταν βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. Ο Ιερεύς αυτός ειχε διατελέσει προ ετών Εφημέριος στη Μονή του Οσίου.
Από το βιβλίο του Μοναχού Μωυσύεως Αγιορείτου: »Όσιος Γεώργιος της Δράμας (1901-1959)», Έκδοσις Ιεράς Μονής Αναλἠψεως του Σωτήρος Ταξιάρχες Σίψα Δράμας.