Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πρόσωπο - Θαύματα της Παναγίας » ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ; Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ!

ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ; Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ!

xairetismoi

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (27/3/2020)

[-Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΜΥΧΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ 9.30 ΕΩΣ 12.30 μεσημ. ΚΑΙ ΑΠΟ 5.30 ΕΩΣ 7.30 μ.μ.]

-»Ευτυχής είναι ο Χριστιανός εκείνος, ο οποίος διαβάζει με αγάπη και ευλάβεια τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου κάθε μέρα.
Αυτός, και στην παρούσα ζωή και στην μέλλουσα, αιώνια θα είναι υπό την προστασία της Υπεραγίας Δεσποίνης Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και θα κληρονομήσει τα αιώνια αγαθά, τα οποία ετοίμασε προ καταβολής κόσμου ο Θεός γι’ αυτούς που Τον αγαπούν.
Στο υπέροχο βιβλίο «Αμαρτωλών Σωτηρία», διαβάζουμε μια θαυμαστή αληθινή ιστορία που διέσωσαν οι πατέρες μας, προς πνευματική ωφέλεια και απόδειξη της προστασίας που χαρίζει ο Θεός σε όσους διαβάζουν καθημερινά τους ύμνους των Χαιρετισμών στην Παναγία Μητέρα μας».
* * *
Κάποτε, ζούσε ένας στρατιώτης, που παρασύρθηκε στη ζωή του και κατέληξε να γίνει μεγάλος κλέφτης, αρχηγός και σε άλλους ομοίους του. Επειδή όμως μικρός είχε μεγαλώσει σε χριστιανική οικογένεια, διατήρησε μια ευλαβή συνήθεια και κάθε πρωΐ και απόγευμα έλεγε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.
Ο πανάγαθος Θεός, επιθυμώντας τη σωτηρία αυτού του ανθρώπου, χάρην της ευλάβειας που έτρεφε στην Θεοτόκο, έστειλε έναν άγιο πνευματικό άνθρωπο, τον οποίο μόλις είδαν οι κλέφτες, σαν ανήμερα θηρία, τον έπιασαν, τον έγδυσαν και τον έκλεψαν.
Εκείνος, έχοντας το προορατικό χάρισμα, τους λέει:
– Σας παρακαλώ, οδηγήστε με στον αρχηγό σας, γιατί έχω να σας πω κάτι για το καλό σας.
Τον πήγαν στον αρχηγό τους και τότε του λέει:
– Για φώναξε μου και όλα τα παλληκάρια σου να έρθουν, έχω να σας πω λόγια σπουδαία.
Τους φωνάζει όλους ο αρχικλέφτης και αμέσως ήρθαν εκεί όλοι τους.
Του λέει ο γέροντας:
– Δεν έχεις άλλον;
-Έχω έναν ακόμα, προσωπικό υπηρέτη μου και μάγειρα, του απαντά.
– Φώναξέ τον κι αυτόν να έρθει.
Και όταν ήρθε, κάτι παράξενο έγινε. Ο υπηρέτης αυτός, δεν μπορούσε να δει τον άγιο γέροντα αλλά γύριζε το πρόσωπό του σε άλλο μέρος.
Τότε λέει ο γέροντας στον υπηρέτη:
– Εις το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σε προστάζω να μας πεις ποιος είσαι, ποιος σε έστειλε και τι κάνεις εδώ που κάθεσαι;
Αποκρίθηκε εκείνος:
– Εγώ είμαι ψεύτης και πάντοτε το ψεύδος λαλώ· αλλά τώρα, επειδή με έδεσες με το όνομα του Χριστού, δεν μπορώ παρά να πω την αλήθεια. Εγώ λοιπόν είμαι δαίμονας, και με έστειλε ο ανώτερός μου να δουλεύω σε τούτον τον αρχικλέφτη και να παραφυλάω, ώστε να τον πετύχω κάποια μέρα που δεν θα διαβάζει τους Χαιρετισμούς της Παν­­αγίας, για να τον σκοτώσω και να πάρω την ψυχή του στην κόλαση. Αλλά έχω τώρα 14 χρόνια που παραμονεύω, και δεν βρήκα μέχρι τώρα καμμιά ευκαιρία και καμμιά μέρα που να μην λέει την προσευχή του στην Παναγία. Κι έτσι η δύναμη Εκείνης με εμπόδιζε να τον θανατώσω.
Τότε, του λέει ο γέροντας:
– Σε προστάζω εις το όνομα της Αγίας Τριάδος να γίνεις άφαντος και πλέον να μη πειράξεις κανέναν που επικαλείται το όνομα της Παναγίας. Και τότε, πράγματι, ευθύς έγινε άφαντος ο διάβολος σαν καπνός.
Ο στρατιώτης και αρχιληστής, γονάτισε ευθύς και ευχαρίστησε τον Θεό που τον γλύτωσε από τέτοιο κακό. Μετανόησε και έγινε ένας ευλαβής μοναχός.
Οι υπόλοιποι ληστές, άφωνοι από τη θαυμαστή αυτή αποκάλυψη που έζησαν, μετανόησαν κι αυτοί και άλλαξαν ζωή. Στο εξής, δεν παρέλειπαν όλοι τους να λένε τους Χαιρετισμούς και να ικετεύουν καθημερινά την Υπεραγία Θεοτόκο να μεσιτεύει στον Υιό της για την σωτηρία τους.
* * *
Ας αποκτήσουμε κι όλοι μας, αδελφοί μου, την ευλαβή αυτή συνήθεια και ας ελπίσουμε στην ταχεία βοήθεια και Προστασία της Παναγίας μας!
[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ»]
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ