Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Home » Ενοριακές Δραστηριότητες » Μηνιαίες Συνάξεις Ζευγαριών και Νέων Γονέων » Γιατί να μην παρουσιάζουμε τον εαυτό μας όπως είναι;

Γιατί να μην παρουσιάζουμε τον εαυτό μας όπως είναι;

gamos

Γιατί να μην παρουσιάζουμε τον εαυτό μας όπως είναι;

«Αφού όλα αυτά τα πραγμάτα διδάσκονται, ας αναρωτητηθούμε τι είναι αυτό που μπορεί να μας φέρει κοντά, τι πρέπει να μάθουμε για να είμαστε μαζί, τι πρέπει να γέρουμε για τις σχέσεις, το ενδιαφέρον, την αγάπη;
Το πρώτο είναι πολύ ουσιαστικό, γιατί ο πολιτισμός μας έχει αναπτύξει μια εντελώς τρελή έννοια που την ονομάζει ρομαντική αγάπη. Γι αυτό απογοητευόμαστε τόσο οι περισσότεροι! Πιστεύουμε ακόμη αυτά που μας λένε στα μιούζικαλ, ότι ξαφνικά κοιτάζουμε απέναντί μας και βλέπουμε αυτά τα μοναδικά μάτια που μας περίμεναν είκοσι χρόνια. Κάτι σαν μαγνήτηςμας τραβάει κοντά. Πέφτουμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και μακραίνουμε μαζί μέσα στο ηλιοβασίλεμα χωρίς ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.
Και τι να πεις για την περίοδο του φλερτ, όταν φοράτε και οι δυο τον καλύτερο εαυτό σας; Εκείνη είναι υπέροχηκάθε φορά που σας ανοίγει την πόρτα. Εσείς είσταστε ένας τέλειος ιππότης. Της προσφέρετε λουλούδια και σοκολάτες. Της λέτε πόσο όμορφη είναι και κάποια μέρα παντρευόσαστε.
Και ξαφνικά τη βλέπετε με ρολά στο κεφάλι. Πατάτε λοιπόν τις φωνές: «θεέ και Κύριε! Παντρέυτηκα μια εξωγήινη!»
Δε θα ήταν όμορφο στη διάρκεια του φλερτ να έρχοταν μια φορά στην πόρτα σας και σας έλεγε: «Ξέρεις, συνηθίζω να βάζω ρολά στα μαλλιά μου. Σ’ το λέω να το ξέρεις από τώρα».
Γιατί όχι; Γιατί να μην παρουσιάζουμε τον εαυτό μας όπως είναι; Όταν περιμένει κανείς μια σχέση να είναι ένας αδιάκοπος τέλειος μήνας του μέλιτος, σίγουρα θα απογοητευτεί.
Από: «Λεό Μπουσκάλια. Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις»
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ