Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: «Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ»

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: «Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ»

augoustos

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: «Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ»

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας! Μαζί με τη νηστεία που ξεκινά την 1η Αυγούστου. Διαρκεί μέχρι και τις 14 του μήνα, ξεκινούν και οι παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τη στοργική μητέρα όλων των Χριστιανών. Η νηστεία και οι παρακλήσεις μας προετοιμάζουν για την μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Παναγίας
Η παράκληση προς την Παναγία περιλαμβάνει υπέροχα τροπάρια στα οποία περιέχονται επικλήσεις, δεήσεις και ικεσίες προς την Υπεραγία Θεοτόκο να συνδράμει τους πιστούς στους καιρούς των πειρασμών, των πόνων, των θλίψεων και των κάθε είδους δοκιμασιών. Οι πειρασμοί που παρασύρουν τους πιστούς στην αμαρτία και την περιφρόνηση του θείου θελήματος είναι πολλοί. Για αυτό παρακαλούμε την Παναγία να γίνει το καταφύγιό μας.
Ακόμη, ζητούμε από την Παναγία να μας ελευθερώσει από τα πάθη μας και από τους κινδύνους της καθημερινής ζωής. Με τις δεήσεις μας, την παρακαλούμε να μας ενισχύσει στις καθημερινές μας δυσκολίες και να μας ελευθερώσει από τις θλίψεις και τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν.
Η Παναγία πόνεσε πολύ ψυχικά για την άδικη και βάναυση μεταχείριση και τη σταύρωση του Υιού της. Γι’ αυτό γίνεται η προστάτρια των θλιβομένων και των αδικουμένων όταν την παρακαλούμε «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς».
[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ «ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ»]