Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Λατρευτικές Εκδηλώσεις » Αρχείο Εκδηλώσεων » Τιμήθηκε η επέτειος των 200 ετών ιστορίας του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Πηλίου

Τιμήθηκε η επέτειος των 200 ετών ιστορίας του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Πηλίου

mitrdim

Τιμήθηκε η επέτειος των 200 ετών ιστορίας του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Πηλίου

Ο ΣΕΒ/ΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ.ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, -ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΙΣ 28/7/ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ!

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τιμήθηκε, την Κυριακή 2/8, η επέτειος των 200 ετών από την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Πηλίου. Εξ αφορμής της ιστορικής αυτής επετείου, μεταφέρθηκε στον Ναό και τέθηκε προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα της «Μεγάλης Παναγιάς», προερχόμενη από την Ι. Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο του Ναού π. Στέφανο Κολυνδρίνη. Στην ομιλία του τόνισε ότι το οφίκιο αυτό θυμίζει «ότι οφείλουμε να παραμένουμε πάντοτε διάκονοι του λαού του Θεού». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την φιλοτιμία και ανιδιοτέλεια του π. Στεφάνου, όσο και την αγάπη, με την οποία επιτελεί τα καθήκοντά του.
Κατά μία ιστορική εκδοχή, ο Ναός χτίστηκε από Ηπειρώτες μαστόρους, σε σημείο όπου, πριν δημιουργηθεί το χωριό, λειτουργούσε Μοναστήρι. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Ναός χτίστηκε με χρήματα Ελλήνων, που ζούσαν και εργάζονταν στην Καππαδοκία.
Πεεισσότερες φωτογραφίες εδώ:
https://imd.gr/
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ