Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδισίας » «ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΣ;»

«ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΣ;»

«ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΣ;»

~ Κάποτε ένας νέος κληρικός εξόρκιζε μια δαιμονισμένη κοπέλα , επικαλούνταν διαφόρους Αγίους , όταν έφθασε να επικαλεστεί τον Μεγάλο και θαυματουργό προστάτη κατά της Μαγείας , τον Ιερομάρτυρα Κυπριανό, άρχισε με ανδρική φωνή να χτυπιέται και να λέει τα ακόλουθα:

– Γιατί ρε προδότη Κυπριανέ άλλαξες στρατόπεδο , τι μου ζήτησες κ δεν στο έδωσα , τι επεθύμησες και δεν το απήλαυσες , γιατί ρε με πούλησες;
Αυτό έδειξε την εξουσία που έχει ο Άγιος στο να εκβάλει τα δαιμόνια , επειδή κάποτε υπηρέτησε τους δαίμονες ως μάγος , τώρα με την μετάνοια, το μαρτύριο και την δύναμη που του έδωσε ο Χριστός εναντιώνεται σε αυτούς και ξέρει κ τους τρόπους που θα τους νικήσει πιο γρήγορα.
Δεν δικαιολογείται έκπληξις, είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι που βρίσκοταν στο σκότος να τρέχουν με γοργά βήματα προς το Φώς.
Η Εκκλησία έχει μια μεταποιητική δύναμη η οποία βγαίνει μέσα από την ανεξιχνίαστο Βουλή του Θεού και οδηγεί τον άνθρωπο προς την μετανοια και την καλή αλλοίωση του.
Ο Διώκτης γίνεται Κήρυκας των Εθνών, Ο Ψαράς γίνεται Απόστολος , η Πόρνη γίνεται Οσία , Ο Ληστής γίνεται ο Ληστής του Παραδείσου, Ο Μάγος ο Κυπριανός γίνεται προστάτης των πιστών και πολέμιος του Διαβόλου !
[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΥΛΗΣ»]
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ