Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδισίας » «ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΣ;»

«ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΣ;»

«ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΣ;»

~ Κάποτε ένας νέος κληρικός εξόρκιζε μια δαιμονισμένη κοπέλα , επικαλούνταν διαφόρους Αγίους , όταν έφθασε να επικαλεστεί τον Μεγάλο και θαυματουργό προστάτη κατά της Μαγείας , τον Ιερομάρτυρα Κυπριανό, άρχισε με ανδρική φωνή να χτυπιέται και να λέει τα ακόλουθα:

– Γιατί ρε προδότη Κυπριανέ άλλαξες στρατόπεδο , τι μου ζήτησες κ δεν στο έδωσα , τι επεθύμησες και δεν το απήλαυσες , γιατί ρε με πούλησες;
Αυτό έδειξε την εξουσία που έχει ο Άγιος στο να εκβάλει τα δαιμόνια , επειδή κάποτε υπηρέτησε τους δαίμονες ως μάγος , τώρα με την μετάνοια, το μαρτύριο και την δύναμη που του έδωσε ο Χριστός εναντιώνεται σε αυτούς και ξέρει κ τους τρόπους που θα τους νικήσει πιο γρήγορα.
Δεν δικαιολογείται έκπληξις, είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι που βρίσκοταν στο σκότος να τρέχουν με γοργά βήματα προς το Φώς.
Η Εκκλησία έχει μια μεταποιητική δύναμη η οποία βγαίνει μέσα από την ανεξιχνίαστο Βουλή του Θεού και οδηγεί τον άνθρωπο προς την μετανοια και την καλή αλλοίωση του.
Ο Διώκτης γίνεται Κήρυκας των Εθνών, Ο Ψαράς γίνεται Απόστολος , η Πόρνη γίνεται Οσία , Ο Ληστής γίνεται ο Ληστής του Παραδείσου, Ο Μάγος ο Κυπριανός γίνεται προστάτης των πιστών και πολέμιος του Διαβόλου !
[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΥΛΗΣ»]