Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » Ο Άγιος Νικόλαος έχει καρδιά καθαρή που εγχέεται στους πιστούς

Ο Άγιος Νικόλαος έχει καρδιά καθαρή που εγχέεται στους πιστούς

Ο Άγιος Νικόλαος έχει καρδιά καθαρή που εγχέεται στους πιστούς

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος μιλώντας στους πιστούς μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων ανέφερε μεταξύ άλλων για την εορτή του Αγίου Νικολάου: «Θα μπορούσε κανείς να δει ότι στο Άγιο Όρος υπάρχουν 2 Μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Νικόλαο ενώ στην Μητρόπολη μας έχουμε 18 Νικολάους ιερείς. Είναι ένας Άγιος που ιδιαίτερα τιμάται στην Εκκλησία. Είναι ο μόνος Άγιος που τιμάται εβδομαδιαία στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Ποιος είναι ο λόγος που τον αξίωσε ο Θεός να είναι θαυματουργός ενώ δεν ήταν ούτε μέγας ασκητής, ούτε μέγας μάρτυς ούτε ξακουστός Θεολόγος. Για τον Άγιο Νικόλαο στο Μηναίο υπάρχουν 47 σελίδες αφιερωμένες στον βίο του, πρέπει να ψάξουμε το μυστικό του δεν χρειάζεται όμως πολύ ψάξιμο, διαβάζοντας τη ζωή του βλέπουμε ότι υπάρχει μια καρδιά καθαρή, που εγχέεται ανάμεσα στους πιστούς»
«Αγάπη προς τους αμαρτωλούς και τους αδικημένους, αγάπη στους εν ανάγκαις και στους φτωχούς, σε όποιον βρίσκεται σε ανάγκη ο Άγιος Νικόλαος φαίνεται να παρεμβαίνει» αναφέρει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος για τα θαύματα τα οποία κάνει ο Άγιος Νικόλαος τόσο όσο ήταν εν ζωή όσο και μετά την κοίμησή του. Έπειτα περιέγραψε μια ιστορία από το βίο του Αγίου Νικολάου «που σώζει τους εν αδικία ευρισκομένους» και στη συνέχεια με άλλο παράδειγμα για παρέμβαση του Αγίου Νικολάου όσο ήταν Επίσκοπος Μύρων σε μια οικογένεια που ήταν φτωχή και βοήθησε να σωθούν από την αμαρτία οι τρεις κόρες.
«Οι 16 Μητροπολιτικοί Ναοί από τους 82 της χώρας μας ανήκουν στον Άγιο Νικόλαο» ανέφερε ο Μητροπολίτης και μιλώντας για το τροπάριο του Αγίου ανέφερε ότι «Είναι μέγιστος Ιεράρχης, Πανάγιε Άγιε Νικόλαε αναφέρει το τροπάριο επειδή δεν είναι απλός Άγιος αλλά Πανάγιος».
«Είναι ίσως η χειρότερη περίοδος που βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης ενώ οι λαοί δεν προσφεύγουν στον Θεό και σε εμάς τους Ορθοδόξους ο Άγιος Νικόλαος είναι γνωστός Άγιος και πρέπει να εμπνευστούμε από το πρόσωπο του Αγίου και των Αγίων γενικότερα και να γίνουμε όλοι άνθρωποι της Αγάπης. Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας της Αγάπης. Η Αγάπη δεν είναι μόνο πράξη είναι κίνηση της ψυχής» ανέφερε ο Μητροπολίτης για τη φετινή και παρότρυνε τους πιστούς «Να σκεφτεί ο καθένας μας, τώρα που δεν έχουμε άλλο τρόπο να εκφράσουμε την πίστη μας, να εκφράσουμε την αγάπη μας διαφορετικά, εμπνευσμένοι από τον Άγιο Νικόλαο και το δεύτερο η προσευχή μας, η προσευχή και η βεβαιότητα ότι μπορεί να κάνει το θαύμα του και σε εμάς».
«Στρεφόμαστε και εμείς και του λέμε Πανάγιε Νικόλαο έλα γρήγορα και λύτρωσε μας από αυτό το διέξοδο και δώσε μας τη Σωτηρία και τη Χάρις του Θεού. Να δώσει ο Θεός να είναι βοήθεια μας ο Άγιος Νικόλαος και να μας δίνει τη χάρη του, τη δύναμη και την ευλογία του. Χρόνια πολλά σε όλους και Βοήθεια μας ο Άγιος Νικόλαος.»
Πηγή: http://www.orthodoxianewsagency.gr
 
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ