Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ωφέλιμα » Ορθόδοξος Συναξαριστής » Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης » ΠΡΩΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΠΡΩΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΠΡΩΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ ΤΟΥ »ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΗΤΟΡΑ» ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΖΗΣΕ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!

Με ιδιαίτερη πνευματική χαρά και ενδιάθετη ευφροσύνη αξιωθήκαμε να βιώσουμε τον ΠΡΩΤΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ -μετά την επίσημη Αγιοκατάταξή του- ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ Ε Φ Ρ Α Ι Μ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ, ΤΟΥ »ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ»-παρά τα επιβληθέντα μέτρα της Πολιτείας-
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ εσπέρας 26/2/2021 κατά τη διάρκεια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ, όπου προεξήρξε ο Πανοσιολ/τος Ιερομόναχος π. Εφραίμ Χριστοφοράκης, εψάλη για πρώτη φορά η Πανηγυρική Ασματική Ακολουθία του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, την οποία συνέγραψαν οι χαρισματούχες Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι Θηβών) από τους Ιεροψάλτες του Ναού μας.
Ακολούθησε η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ, η ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ και εμπνευσμένη ΟΜΙΛΙΑ από τον π. Εφραίμ.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ το πρωί, -κυριώνυμη ημέρα- (27/2/2021) εψάλη πάλι για πρώτη φορά η πανηγυρική ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΙΟΥ ΟΡΘΡΟΥ και τελέσθηκε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ όπου προεξήρξε και πάλι ο Πανοσιολ/τος Ιερομόναχος π. Εφραίμ Χριστοφοράκης, ο Εφημέριός μας π. Γεώργιος -ο οποίος και ομίλησε- και οι δύο Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Κων/νος Σβεντζούρης και π. Γεώργιος Τήντεμαν.
Κατά τον πρώτο Εορτασμό του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας και κατά κόσμον συμπατριώτη μας, τέθηκε σε προσκύνημα από τους πιστούς, τμήμα του ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας -και κατά κόσμον συμπατριώτη μας- που πρόσφατα δωρήθηκε στον Ιερό μνημειακό Ναό μας καθώς και βαμβάκι από την Τιμία Κάρα και χώμα από τον Τάφο του στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους.
Ας έχουμε πάντοτε την οσιακή ευχή του!
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ για τις φωτογραφίες τους: Χαράλαμπο Ασήμου αναγνώστη, Ηλία Ζυγομήτρο αναγνώστη, πρεσβυτέρα Ευαγγελία Τουλουμάκου, Παναγιώτη Τουλουμάκο)