Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

ΑΓΑΠΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 03/04/21 – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ:
-ΩΡΑ 4.00 μ.μ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ 3η ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΩΣ 1η ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΩ SKYPE ΣΤΟ LINK:
https://join.skype.com/k1k7a7ALhbgE
-ΩΡΑ 4.00 μ.μ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΩ WEBEX ΣΤΟ LINK:
https://meetingsemea20.webex.com/meetingsemea20/j.php?MTID=m825fa59777fd3fbd682b9019bc3c3296
Ο σταυρός, πέρα από σύμβολο νίκης πάνω στον Θάνατο, αποτελεί και σύμβολο νίκης πάνω στην αμέλεια, τη ραθυμία, την αδιαφορία, τον ατομισμό, τη διάσπαση στα μικρά και ασήμαντα, τη ροπή προς τις δηλητηριώδεις …γλύκες και την πικρή δόξα αυτού του κόσμου.Σταυρός είναι το σύμβολο της ανάληψης της υπέρτατης ευθύνης, της ευθύνης που αναλαμβάνει η αγάπη.
Σ’έναν κόσμο, όπου κανείς δεν είναι απόλυτα αθώος και κανείς απόλυτα ένοχος, αυτό που φαίνεται να μας λείπει τραγικά είναι η ανάληψη της προσωπικής αγαπητικής ευθύνης μας. Όταν μια ολόκληρη κοινωνία ξέρει να ενεργοποιεί αυτοματισμούς, για να υποδείξει μονίμως τον «άλλον» ως πηγή όλων των δεινών, αλλά στερείται και την παραμικρή ικανότητα αυτομεμψίας, είναι σχεδόν μοιραίο να προετοιμάζει τους νέους ανθρώπους για μια ζωή χωρίς ελπίδα προσωπικής αλλαγής.
Κάποιοι άνθρωποι όμως κάνουν την αγάπη και την ευθύνη να συναντώνται αρμονικότατα., με αποτελέσματα, βγαλμένα, λες, από ένα επίγειο παράδεισο. Παίρνουν επάνω τους την αποτυχία των καιρών και αποφασίζουν, αντί να καταθλίβονται,να στηρίζουν, αντί να ρημάζουν ό,τι απέμεινε, να χτίσουν, αντί να κραυγάζουν, να αναλάβουν σιωπηλά το όποιο μερίδιο ευθύνης τους αναλογεί. Και όταν οι δυνάμεις εξασθενούν, ένας σταυρός, όχι πια ξύλινος, αλλά σχηματισμένος από την κίνηση τριών ενωμένων δάχτυλων σε όλο το κορμί, αρκεί για να αποδείξει, πως το εργαλείο τού πιο ατιμωτικού θανάτου μπορεί να γίνει ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Ηλίας Λιαμής
http://www.catichisi.gr