Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ωφέλιμα » Ορθόδοξα ακούσματα » H άγνωστη συνάντηση των Αγίων Παϊσίου και Καλλινίκου

H άγνωστη συνάντηση των Αγίων Παϊσίου και Καλλινίκου

H άγνωστη συνάντηση των Αγίων Παϊσίου και Καλλινίκου

Βιώματα και εμπειρίες με τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης από τον κατά σάρκα ανιψιό του, Γεώργιο Πούλο.
Ο Γεώργιος Πούλος ανιψιός κατά σάρκα του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ» και στην εκπομπή «Ορθόδοξες διαδρομές» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, σκιαγραφεί την οσιακή μορφή και προσωπικότητα του νέου σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας. Μεταξύ άλλων περιγράφει και την άγνωστη έως σήμερα συνάντηση του Αγίου Παϊσίου με τον Άγιο Καλλίνικο στο Άγιον Όρος.
«Ως Επίσκοπος Εδέσσης πήγαινε στο Άγιον Όρος ο θείος μου κατά σάρκα Άγιος Καλλίνικος. Στη Μονή Σταυρονικήτα, όταν Ηγούμενος ήταν ο π. Βασίλειος Γοντικάκης, χειροτόνησε εις Διάκονον τον μαθητή και πνευματικοπαίδι του Αγίου Παισίου, τον σημερινό Ηγούμενο Αγίου Ιλαρίωνος της Αριδαίας. Μετά την χειροτονία συναντήθηκαν ο Άγιος Παΐσιος και ο Άγιος Καλλίνικος και όπως μαρτυρούν οι μοναχοί, έβλεπαν δύο φωτεινές μορφές να συζητούν γεμάτοι με Θεία Χάρη. «Τέτοιον Επίσκοπο δεν έχω συναντήσει , ταπεινός και ξεχωριστός» έλεγε ο Άγιος Παΐσιος στον μαθητή του και χειροτονηθέντα Παΐσιο», ανέφερε.
«Ο Άγιος Καλλίνικος ζούσε ως μοναχός, είχε ασκητικό φρόνημα και μεγάλη εγκράτεια στις αισθήσεις του. Πάντα μας έλεγε να είμαστε ταπεινοί και απλοί στην ζωή μας. Στην εξόδιο ακολουθία του πατέρα μου και αδερφού του Αγίου Καλλινίκου, πατέρα Ιωάννη, παρέστην και συμπαραστεκόταν και σε μας τα ανίψια του αλλά και στην μητέρα μας, με λόγια παρηγοριάς και αγάπης. Ευλογημένοι που τον γνωρίσαμε και είμαστε συγγενείς του. Ένας Επίσκοπος με ταπείνωση με καλοσύνη, ενώ πάντα μας δίδασκε με το βλέμμα του», κατέληξε ο κ. Πούλος.
Από: https://www.orthodoxianewsagency.gr
 
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ