Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ!

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στο Προκόπι Ευβοίας με αποτέλεσμα να σβηστούν τα μέτωπα της φωτιάς που μαίνονταν στην περιοχή.
Μετά από εντολή του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το βράδυ της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Προκόπι Λιτανεία και δέηση από τους Ιερείς και το πρωί σημειώθηκε πυκνή βροχόπτωση, η οποία έσβησε τα μέτωπα που ήταν κοντά στην περιοχή.
Δεύτερο μεγάλο θαύμα έζησαν οι κάτοικοι της Εύβοιας καθώς μετά τον Όσιο Δαυίδ σώθηκε και το Προκόπι, λόγω βροχόπτωσης που έσβησε την φωτιά ύστερα από λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.
Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια βρίσκεται εκτός ελέγχου για 4η μέρα, όμως οι κάτοικοι της περιοχής βίωσαν θαύμα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την σωτηρία από τις φλόγες της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ και το Προκόπι Ευβοίας σώθηκε μετά από έντονη βροχόπτωση ενώ είχε προηγηθεί λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου!
Όλοι οι κάτοικοι στο Προκόπι, συμμετείχαν προσευχόμενοι στην προγραμματισμένη λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στην πλατεία του χωριού με σκοπό να εισακουστούν στον Άγιο και να σταματήσει η φωτιά που κατευθυνόταν προς την περιοχή.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, έκανε το θαύμα του. Λίγες ώρες αργότερες καταρρακτώδης βροχή άρχισε να πέφτει στην περιοχή με το Προκόπι να παραμένει ασφαλές!

[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ »ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ONLINE»]
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ