Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πρόσωπο - Θαύματα της Παναγίας » ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ! (π. ΣΥΜΕΩΝ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ! (π. ΣΥΜΕΩΝ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ! (π. ΣΥΜΕΩΝ ΚΡΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Μακάρι οι ημέρες αυτές που είναι αφιερωμένες στην Παναγία να συντελέσουν, ώστε μέσα στην καρδιά μας να έρθει η ειδική ευλάβεια προς την Παναγία, και να ανακαλύψουμε κι εμείς την Παναγία, όπως οι μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας. «Παναγία μου, φώτισόν μου το σκότος», έκραζε ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Θα είμαστε μακάριοι, εάν ανακαλύψουμε αυτό το μυστικό.
Αν μέχρι σήμερα κουράστηκες, καθώς προσπάθησες έτσι ή αλλιώς, πρωτίστως για τη σωτηρία σου, αλλά και για άλλα θέματα, και σαν να μην άνοιξε ο δρόμος, σαν να μην ήρθε αυτό που ζητούσες, τώρα να προστρέξεις στην Παναγία.
Η Παναγία είναι Θεοτόκος. Γέννησε τον Θεό. Αυτόν που γεννήθηκε εκ του Πατρός προ πάντων των αιώνων. Μόλις είπε ο αρχάγγελος Γαβριήλ: «Πνεύμα άγιον επελεύσεται επί σε και δύναμις υψίστου επισκιάσει σοι», αμέσως «ο Λόγος – ο Υιός του Θεού – σαρξ εγένετο».
«Ο μένων εν εμοί καγώ εν αυτώ, ούτος φέρει καρπόν πολύν». Το βλέπουμε αυτό στην Παναγία. Καρποφόρησε. Κυοφόρησε και έτεκε, και επομένως καρποφόρησε τον ίδιο τον Κύριο. Και καλούμαστε κι εμείς, όπως το τονίζουν οι πατέρες της Εκκλησίας, να μείνουμε εν τω Χριστώ κατά τέτοιον τρόπο, και να μείνει μέσα μας ο Χριστός κατά τέτοιον τρόπο, που ο καρπός ο πολύς που θα φέρουμε να είναι ο ίδιος ο Χριστός.
Ο άγιος Μακάριος και άλλοι άγιοι της Εκκλησίας το τονίζουν αυτό. Ο ίδιος ο απόστολος Παύλος λέει: «Τεκνία μου, ους πάλιν ωδίνω, άχρις ου μορφωθή Χριστός εν υμίν». Όπως τρόπον τινά μορφώθηκε στην κοιλία της Παναγίας ο Χριστός, έτσι πνευματικά να μορφωθεί και στον κάθε άνθρωπο, και, σύμφωνα με αυτό που λέει ο απόστολος Παύλος: «Ζω δε ουκέτι εγώ· ζη δε εν εμοί Χριστός», να ζει μέσα μας ο Χριστός, κι εμείς να ζούμε εν τω Χριστώ.

Από το βιβλίο: π. Συμεών Κραγιοπούλου (†), “Πνευματικά Μηνύματα 2017”, σελ. 252, 253.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ: ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ