Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδισίας » Γιατί υπήρχε η κορνίζα με το «καλημέρα» και την πετσέτα στα παλιά σπίτια!

Γιατί υπήρχε η κορνίζα με το «καλημέρα» και την πετσέτα στα παλιά σπίτια!

Γιατί υπήρχε η κορνίζα με το «καλημέρα» και την πετσέτα στα παλιά σπίτια!

Αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει αυτό που λέμε πραγματικά μια εικόνα χίλιες λέξεις, σε κάθε σπίτι τα παλιά χρόνια τα χρόνια τα όμορφα και τα φτωχικά υπήρχε στην είσοδο η χαρακτηριστική κορνίζα καθρέφτης όπου η μάνα κρέμαγε μια καλή πετσέτα και έγραφε την λέξη καλημέρα, ποτέ δεν καταλάβαινα τότε την ύπαρξη της, ήταν να προυπαντίζει τον επισκέπτη, η απλά σαν ντεκόρ του σπιτιού που χρησιμοποιούσε η μάνα, τώρα αντικρύζοντας την εικόνα πολλές αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό πέρασαν πολλά χρόνια που αυτή η πετσέτα με την κορνίζα και την καλημέρα στέκονταν εκεί ακούνητη να μαθαίνει να ακούει τους καημούς και τις χαρές του μικρού σπιτιού στο χωριό… περασμένα όμορφα χρόνια..
Αγνοούσαμε τις ωραίες κυρίες που ήταν ζωγραφισμένες και που άλλοι λέγανε πως ήταν οι Αγίες Σοφία και οι κόρες της Αγίες Ελπίδα Αγάπη και πίστη.
Και βέβαια οι Αγίες μας δεν είχαν καμιά δουλειά στην καλημέρα μας. Ήταν οι χάριτες μας έλεγε ο παππούς και μεις τον παππού μας πιστεύαμε.

 

Από paramythia-online.gr, Xiromero Press, https://oikohouse.wordpress.com
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ