Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ιερός Ναός » ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ » ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΦΙΛΟΤΙΜΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΜΑΣ

-ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΩΡΑ 6.00 μ.μ.-

Αγαπητοί συνενορίτες, συμπολίτες και προσκυνητές, με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και πνευματική έξαρση, σας προσκαλούμε
στα ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ του ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ μας ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ, (πάροδος Κασσάνδρου 24-25) που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, την ΚΥΡΙΑΚΗ
31/10/2021 στις 6.00 μ.μ. και στην ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ και ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ αμέσως μετά.~ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ.
Το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 σε αυτό το όμορφο γραφικό ενοριακό ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ μας – το οποίο κτίστηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο αείμνηστος Λεωνίδας Σταμάτης και η οικογένειά του- προκλήθηκε πυρκαγιά – εμπρησμός(!) που είχε σαν αποτέλεσμα να επισυμβούν καταστροφές, όπως παρανάλωμα του αποθηκευτικού χώρου κεριών (παγκάρι) ενός βοηθητικού τραπεζιού δίπλα, των δύο κλιματιστικών πάνω από την κεντρική είσοδο, ενώ ο καπνός και η αιθάλη αμαύρωσαν όλο το ναό εσωτερικά: τους πολεελαίους (έλιωσαν τα καλώδιά τους),τις απλίκες φωτισμού, το γύψινο τέμπλο, όλες τις εικόνες
του ναού με τα τζάμια τους, τα καντήλια, το θυμιατό, τα ιερά καλύματα της Αγίας Τραπέζης, Προσκομιδής, Διακονικού, κηροπήγια, προσκυνητάρια, μανουάλια, τμήμα της επιδαπέδιας μοκέτας, ενώ παράλληλα προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στον ηλεκτρικό πίνακα καθιστώντας τον άχρηστο…
Από τη υψηλή θερμοκρασία έσπασαν τζάμια από τα παράθυρα, έπεσαν γύψινες ροζέτες από την οροφή, έλιωσε ένα επιτοίχιο ρολόι στο Ιερό Βήμα, ενώ έντονη μυρωδιά καπνού παραμένει έντονη ακόμα ως τώρα.
Οι εμπρηστές δε δίστασαν να βάλουν φωτιά και στον ανοιχτό ισόγειο χώρο κάτω από το Ναό, καίγοντας μια παλαιά τραπεζαρία, τμήμα παλαιάς ντουλάπας που εμπεριείχε μοκέτες, πανιά και εικόνες…
Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία, δοξάζουμε το όνομα του Κυρίου μας που έστειλε σαν άλλο ‘’άγγελο’’ τον ΄Αγιο Μηνά,ο οποίος ‘’έσπευσε’’στο Ναό του και έτσι, παρά την απειλητική φωτιά διασώθηκαν: η ξύλινη εικόνα του Αγίου Μηνά που
βρισκόταν πάνω από το παγκάρι -την εστία της πυρκαγιάς (!)- το όλο κτίριο του Ναού, το παρακείμενο δάσος αλλά
και τα σπίτια με τα υπάρχοντα και τις περιουσίες των περιοίκων του, κάτι που πρέπει να μας κάνει ευγνώμονες προς τον Άγιό μας διότι όλοι γνωρίζουμε πια πόσο απειλητική μπορεί να καταστεί μια πυρκαγιά από τη μια στιγμή ως την άλλη για τους ανθρώπους και τα υπάρχοντά τους, όπως στο Μάτι Αττικής, λίγο καιρό μετά, ή στη Βόρεια Εύβοια φέτος….
Το γεγονός που μας έθλιψε βαθύτατα είναι πως οι δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα από το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, είναι δυστυχώς ανήλικοι αλλοδαποί, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν  εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν σε αυτή την παραβατική πράξη παρά την προσωπική επικοινωνία του π. Γεωργίου με ένα από αυτούς..
~ΟΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
Από την πρώτη στιγμή ο Εφημέριός μας με τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου με τη φιλότιμη προσφορά ενοριτών, περιοίκων και συμπολιτών μας ανέλαβαν τη μεγάλη ευθύνη αποκατάστασης του Ναού, δρομολογήθηκαν οι παρακάτω εργασίες αποκατάστασής του και χαιρόμαστε πια για την υλοποίησή τους:
α) Εκδορά (ξύσιμο) των καμένων επιφανειών, τοποθέτηση αντιμυμητιακών επιχρισμάτων, αστάρωμα, βάψιμο του Ναού και του Τέμπλου (σε παραδοσιακή απομίμηση ξύλου).
β)Τοποθέτηση νέου ηλεκτρικού πίνακα, δύο νέων κλιματιστικών, αλλαγή όλης της ηλεκτρικής εγκατάστασης καθώς και νέας μικροφωνικής εγκατάστασης (Ναός και ισόγειος χώρος)
γ) Αγιογράφηση εικονογραφικών παραστάσεων – με επιμέλεια του συμπατριώτη μας αγιογράφου κ. Δημητρίου Δήμου-: Παντοκράτορα στην οροφή, Πλατυτέρας Παναγίας και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιερό Βήμα και σειράς αρκετών Αγίων περιμετρικά στην τοιχοδομία του Ναού, πάντα με την ολοπρόθυμη προσφορά ευλαβών δωρητών και των οικογενειών τους!
δ) Τοποθέτηση νέων κεντητών καλυμμάτων (Αγ.Τράπεζα, Πρόθεση-Διακονικό, προσκυνητάρια)
ε)Αντικατάσταση των καμένων πολυελαίων και των λιωμένων καλωδίων τους με ένα νέο μεγάλο μπρούτζινο παραδοσιακό και νέων αντίστοιχων απλικών και άλλων ιερών αντικειμένων απολύτως αναγκαίων.
στ)Συμπλήρωμα σιδερένιων κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο.
ζ)Ολοκληρώθηκε η μετατροπή του ισογείου χώρου σε «Αρχονταρίκι Προσκυνητών» ή δεξιώσεων μετά από Γάμους ή Βαπτίσεις που θα τελούνται εδώ, και ο όλος χώρος πλαισιώθηκε από πόρτες, παράθυρα, πλακάκια δαπέδου, φωτιστικά και με ντουλάπια-νεροχύτη στο χώρο της κουζίνας.
Ευελπιστώντας στη φιλότιμη συμβολή όλων μας για την πλήρη αποκατάσταση του, σας αναμένουμε
στα ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ του από το Σεβ/το Ποιμενάρχη μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2021 στις 6.00 μ.μ.και σας
παρακαλούμε για τη γενναιόδωρη ηθική και οικονομική ανταπόκρισή σας όπως έκαναν πολλές οικογένειες ως
τώρα που ευγνωμόνως ευχαριστούμε ώστε να το καμαρώσουμε και πάλι σαν ‘’πνευματικό πνεύμονα’’ της Ενορίας και του τόπου μας.
Για κάθε προσφορά σας, θα εκδίδεται και η ανάλογη απόδειξη.
ΑΡ.ΛΟΓ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ: 350/638819-12
IBAN GR5801103500000035063881912
Μετά τιμής Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ