Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ!

«Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ!»

Ο Θεός έχει δώσει σε κάθε βαπτισμένο άνθρωπο έναν προσωπικό φύλακα Άγγελο, ο οποίος διακονεί τον άνθρωπο μέρα – νύχτα και μένει δίπλα του, μέχρι την ταφή του!
Ο φύλακας Άγγελός μας είναι ο πιο αγαπημένος φίλος μας, διότι μετά τον Χριστό και την Παναγία, μας αγαπά περισσότερο από όλους!
Είναι ο πιο ισχυρός βοηθός μας στη γη και έχει το διακόνημα:
α) να μας φωτίζει και να μας βομβαρδίζει με αγαθούς λογισμούς
β) να μας ενισχύει τον νου και να μας βοηθά να διαισθανόμαστε τους πονηρούς λογισμούς και
γ) να προσεύχεται μαζί μας και να μεταφέρει τις προσευχές μας στον ουρανό.
Εάν διάγουμε συνειδητή πνευματική ζωή και βρισκόμαστε εν μετανοία, θα ακούμε καθαρά τη φωνή του μέσα μας, αλλά και θα μας πληροφορήσει λίγο πριν πεθάνουμε, ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε από τον κόσμο τούτο!
Να προσευχόμαστε λοιπόν και να ευχαριστούμε τον Άγγελο φύλακά μας, για τις τόσες υπηρεσίες που μας προσφέρει και να μην τον στενοχωρούμε, με το να αμαρτάνουμε. Έτσι ίσως κάποτε, θα τον δούμε κιόλας!…
Μου έλεγε ένας 25χρονος νέος:
– Ο νους μου, ήταν στις όμορφες γυναίκες. Από 10 ετών τις κοιτούσα πονηρότατα, διαπράττοντας οφθαλμοπορνεία. Δεν αμάρταινα σαρκικά μ’ αυτές, απλά τις κοιτούσα πολύ πονηρά. Ήταν ένα πραγματικό βάσανο για μένα! Μια μέρα όμως, είδα έναν Άγγελο για πολύ λίγο και έγινε άφαντος. Από τότε έπαψα να κοιτάζω τις όμορφες γυναίκες, γιατί δεν με απασχολεί πιά η ομορφιά τους!
– Πώς εξηγείς, την αλλαγή σου; τον ρώτησα
– Ο νους μου θυμάται συνεχώς, εκείνο το αγγελικό κάλλος!!… Κανένας άνθρωπος δεν πλησιάζει την ομορφιά του Αγγέλου που είδα! Η ομορφιά του ήταν ασύγκριτη, μπροστά στο κάλλος των όμορφων γυναικών!
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα του Αγίου Όρους
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ