Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδισίας » Περί της Ιεροσύνης ως ιερής διακονίας (Αγίου Νεκταρίου)

Περί της Ιεροσύνης ως ιερής διακονίας (Αγίου Νεκταρίου)

Περί της Ιεροσύνης ως ιερής διακονίας (Αγίου Νεκταρίου)

– Τι είναι η ιεροσύνη ως ιερή διακονία;
Η ιεροσύνη είναι μεγάλο και υψηλό υπούργημα πρώτα εξαιτίας της ιερής της αρχής και ύστερα χάριν του έργου της αποστολής της.
Η ιεροσύνη είναι μεγάλο και υψηλό υπούργημα, λοιπόν, αφού αρχή της είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο οποίος παραδίδοντας τον εαυτό του για χάρη μας προσφορά και θυσία στον Θεό εις οσμήν ευωδίας, έγινε αρχιερεύς, ο οποίος ονοµάσθηκε Μέγας από τον Θεό «Αρχιερεύς κατά την τάξιν Μελχισεδέκ» (προς Εβραίους, ε’ 10), και κάθισε στα δεξιά του θρόνου της μεγαλοσύνης στους ουρανούς, λειτουργός των Αγίων και της αληθινής σκηνής, την οποία έστησε ο Κύριος και όχι κάποιος άνθρωπος (Εβρ. η’ 1-2).
Αυτός ο μέγας Αρχιερέας παρέδωσε στους ιερούς μαθητές και αποστόλους του το μυστήριο της ιεροσύνης για να διαμείνει αυτό στους αιώνες.
Και αυτοί με τη σειρά τους το παρέδωσαν στους δικούς τους μαθητές, από τους οποίους, με τη χάρη και την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, το λάβαμε και εμείς.
Η ιεροσύνη είναι μέγα και υψηλό υπούργημα, επίσης, εξαιτίας του έργου της αποστολής της, το οποίο είναι µεγάλο και υψηλό, διότι η ιεροσύνη σκοπό έχει να αγιάσει και να σώσει όλη την ανθρωπότητα, μεταδίδοντας τη χάρη της απολύτρωσης σε όλες τις επερχόμενες γενιές μέχρι της συντέλειας του αιώνα, με σκοπό όλη η ανθρωπότητα, να σωθεί δια της θυσίας του Σωτήρα της ανθρωπότητας Ιησού Χριστού.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)
Απόσπασμα από το βιβλίο, Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, «Σπουδάζοντας με έναν Άγιο, Σημειώσεις για μια Ορθόδοξη Ποιμαντική», των εκδόσεων Άθως. Απόδοση στη Νέα Ελληνική Ευανθία Χατζή, επιμέλεια κειμένου, επίμετρο Γιώργος Μπάρλας.
https://www.pemptousia.gr
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ