Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

-Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
…Τι είπε ο Απόστολος μόλις είδε τον Χριστό μπροστά του; Του λέει “Κύριε πού μένεις;” (Ιω. 1,39) Δεν του είπε ούτε τί διδάσκεις, ούτε ποιός είσαι. ούτε τίποτε άλλο, αλλά “πού μένεις;” και ήλθον και έμειναν παρά αυτού όλη την ημέραν (Ιω. 1,40). Δεν έκαναν επισκέψεις στο σπίτι Του, αφού ο Κύριος δεν είχε πού την κεφαλήν κλίναι (Λουκ. 9,58).
Αυτός ο λόγος λένε οι πατέρες ότι υπονοεί την μύηση των Αποστόλων στο μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Θεού. Οι Απόστολοι μυήθηκαν ότι όντως ο Θεός έγινε για εμάς άνθρωπος. Και έμειναν κοντά σε αυτή την θεωρία όλη την ημέρα…
Για αυτό τον λόγο πείσθηκαν απόλυτα ότι πράγματι αυτό που ζητούμε είναι ο Χριστός και τίποτε άλλο στον κόσμο.
Και όντως αδελφοί μου αυτό το οποίο ζητούμε είναι πράγματι ο Χριστός. Και σήμερα όλοι μας που ψάχνουμε σε χίλια-δυο πράγματα να βρούμε αυτό που θέλει η ψυχή μας που θέλουμε να ξεκουραστούμε να αποφορτιστούμε από το άγχος και τον κόπο της ημέρας, να αποβάλουμε την αγωνία και την δυσκολία και την ανησυχία των ημερών, προσπαθούμε να γεμίσουμε την πείνα μας από τα σκουπίδια τα οποία πετούν στους χοίρους.
Η αποκάλυψη του Ανδρέου του Απόστολου είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Αυτό που ζητούμε δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ο Χριστός, ο ίδιος ο Χριστός όχι κάτι άλλο.
(Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος)
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ