Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Για Γονείς και Παιδιά » «ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ»

«ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ»

«ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

-ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ»:
-ΩΡΑ 4.00 μ.μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 3η ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΩΣ 1η ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
-ΩΡΑ 4.00 μ.μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 2α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ.
-ΩΡΑ 5.30 μ.μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ-ΠΡΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.
(ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ)

-Π. Κύριλλος ο Βατοπεδινός
«Μη λυπάστε και μη φοβάστε για τα παιδιά σας γιατί ο κόσμος στον οποίο μεγαλώνουν δεν είναι πια όπως ήταν. Ο Θεός τους δημιούργησε και τους κάλεσε για την κατάλληλη και ακριβή στιγμή της εποχής τους. Η ζωή τους δεν ήταν σύμπτωση.
Μεγαλώστε τους και εκπαιδεύστε τους να γνωρίζουν τη δύναμη με την οποία περπατούν ως παιδιά του Θεού. Εκπαιδεύστε τους στην εξουσία του Λόγου Του.
Διδάξτε τους να περπατούν με πίστη γνωρίζοντας ότι ο Θεός έχει τον έλεγχο. Δώστε τους τη δυνατότητα να ξέρουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Μην τους διδάξετε να φοβούνται και να αποθαρρύνονται από την κατάσταση του κόσμου, αλλά γεμάτοι ελπίδα ότι μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Κάθε άτομο σε όλη την ιστορία έχει τοποθετηθεί στην εποχή που βρισκόταν λόγω του κυρίαρχου σχεδίου του Θεού.
Ήξερε ότι ο Δανιήλ θα τα πήγαινε καλά στο λάκκο των λιονταριών. Ήξερε ότι ο Δαβίδ θα αντιμετωπίσει τον Γολιάθ. Ήξερε ότι η Εσθήρ θα χειριζόταν τον Αμάν. Ήξερε ότι ο Πέτρος θα μπορούσε να νικήσει νικηφόρα τη δίωξη. Γνωρίζει ότι το παιδί σας μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση αντιμετωπίζει στη ζωή του. Ο Θεός τον δημιούργησε ειδικά για αυτό!
Μη φοβάστε για τα παιδιά σας, αλλά να τιμάτε που ο Θεός σας επέλεξε για να μεγαλώσετε και να εκπαιδεύσετε τη γενιά που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Σταθείτε στο ύψος της πρόκλησης. Ανεβάστε τον Μωυσή, τον Τζόσουα, τον Γεδεών, τον Δανιήλ, τον Δαβίδ, την Εσθήρ, τον Πέτρο, τον Παύλο κ.λπ.!
Ο Θεός δεν είναι μπερδεμένος για το τι θα κάνει με αυτόν τον άθλιο κόσμο. Έχει έναν στρατό που σηκώνει για να διώξει το σκοτάδι και να Τον κάνει γνωστό σε όλη τη γη. Μην αφήσετε τον φόβο σας να κλέψει το μεγαλείο που έχει βάλει ο Θεός στα παιδιά σας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να τα φανταστούμε ως οποιονδήποτε άλλον εκτός από τα γλυκά μωρά μας και θέλουμε απλώς να τα προστατέψουμε από οτιδήποτε μπορεί να είναι δύσκολο για αυτά, ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ.»

Π. Κύριλλος ο Βατοπεδινός
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ