Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

«Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ «ΚΙΒΩΤΟΣ»»

Ο ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΑΣ, (1867) ΦΑΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΙΑ!

«Ο ΝΑΟΣ ΜΑΣ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ «ΚΙΒΩΤΟΣ»»

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ζωή μας μοιάζει με τη θάλασσα… άλλοτε κάλμα, άλλοτε φουρτουνιασμένη, άλλοτε φωτεινή και άλλοτε σκοτεινιασμένη.
Πότε ταξιδεύουμε αμέριμνοι απολαμβάνοντας το ταξίδι και πότε γεμάτοι ανησυχία και αγωνία για το αν θα καταφέρουμε να υπερπηδήσουμε τα κύματα που ορμούν με δριμύτητα καταπάνω μας! Κι αν η ζωή μας είναι μια θάλασσα πού αλήθεια μας ταξιδεύει αυτή η θάλασσα;
Εμείς οι χριστιανοί γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο προορισμός του ταξιδιού μας… η Βασιλεία των Ουρανών! Μα πώς θα καταφέρουμε όμως μέσα από τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες του βίου μας, τους πειρασμούς, τις καταιγίδες και τις φουρτούνες μας να φτάσουμε ως εκεί; Θα έπρεπε να υπάρχει μια κιβωτός να μπούμε μέσα για να μας περάσει ασφαλείς στην απέναντι όχθη… μόνοι μας δε θα τα καταφέρουμε!
Μα υπάρχει αυτή η Κιβωτός! Είναι η Εκκλησία του Χριστού!
Αυτή θα μας ταξιδέψει το μεγάλο ταξίδι προς την αιωνιότητα… θα οχυρώσει και θα προετοιμάσει την ψυχή μας για τη μεγάλη συνάντηση με το Δημιουργό της!
Μέσα εκεί, όσες βροντές και αστραπές να χτυπήσουν, παραμένουμε ήρεμοι και ειρηνικοί γιατί καπετάνιος αυτής της κιβωτού είναι ο Χριστός!
Έξω από αυτή η ψυχή μας κινδυνεύει να πνιγεί και να καταποντιστεί, μέσα όμως καθίσταται ικανή και μάχιμη απέναντι στον κάθε λογής αντίπαλο που θέλει να ανακόψει την πορεία της προς το δικό της όρος Αραράτ. Και ενώ ο Νώε είχε πάρει εντολή από το Θεό να βάλει στην κιβωτό του μόνο την οικογένεια του που ήταν ενάρετη σε αυτή έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι… όλοι οι αμαρτωλοί άνθρωποι!
Καλούμαστε λοιπόν όλοι μας να μπούμε μέσα για να γιατρέψουμε τις πληγές μας, να αγωνιστούμε στο στάδιο των αρετών και κυρίως για να βιώσουμε την Αγάπη και το Έλεος του Χριστού που όλους μας θέλει στην κιβωτό Του για να μας οδηγήσει στη Βασιλεία Του και να μας κάνει συγκληρονόμους Του!
Τί προσκλητήριο! Οποία τιμή! Και κάθε Κυριακή πρωί ετοιμάζει ένα ξεχωριστό τραπέζι για όλους εμάς και όλους μας περιμένει… έναν έναν ξεχωριστά! Μας καλεί στη Θεία Λειτουργία να φάμε το Σώμα και να πιούμε το Αίμα Του! Το διανοείσαι; Τόσο πολύ μας αγαπάει που μέσω της Θείας Κοινωνίας μας προσφέρει την ένωση μαζί Του!
Λοιπόν, ας μην μείνει κανείς έξω από αυτή την κιβωτό … κανένα άλλο ταξίδι δεν είναι τόσο συναρπαστικό όσο το ταξίδι αυτής της κιβωτού και κανένας άλλος προορισμός δε θα μας κάνει τόσο ευτυχισμένους όσο ο δικός της προορισμός!!! (Α.Κ.Β.)
[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ »sostis.gr»]
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ