Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Ωφέλιμα » Ορθόδοξος Συναξαριστής » Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης » ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ-ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ ΤΟΥ «ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΗΤΟΡΑ» ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΖΗΣΕ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ! (ΚΥΡΙΑΚΗ 27/2/2022)

Με ιδιαίτερη πνευματική έξαρση, κατανυκτική διάθεση και ενδιάθετη ευφροσύνη αξιωθήκαμε και φέτος να βιώσουμε τη ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ Ε Φ Ρ Α Ι Μ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ, και -κατά κόσμον- συμπατριώτη μας.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ εσπέρας 26/2/2022 κατά τη διάρκεια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ, προεξήρξε ο Πανοσιολ/τος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Χριστοφοράκης και συμμετείχε ο Αιδεσιμολ/τος π. Δημήτριος Αναδιώτης, εψάλη η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ, ΤΗΣ ΛΙΤΗΣ με ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ και εμπνευσμένη ΟΜΙΛΙΑ από τον ομιλητή π. Εφραίμ.Την ΚΥΡΙΑΚΗ το πρωί, -κυριώνυμη ημέρα- (27/2/2022) εψάλη η πανηγυρική ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΥ ΟΡΘΡΟΥ με τροπάρια από την ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ και τελέσθηκε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ όπου προεξήρξε ο Πανοσιολ/τος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Παυλίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Βυζαντινής Μονής Οσίου Λουκά Στειρίου, -ο οποίος εκπροσώπησε επάξια το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας- και ομίλησε κατάλληλα, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριό μας π. Γεώργιο.
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων κύριοι Νικόλαος Κοβάνης, ΓεώργιοςΠαπασπύρου, ο επίτιμος Περιφερ. Σύμβουλος Γεώργιος Ψυχογιός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Απόστολος Δαγδελένης, ο Πρόεδρος του τοπικού Ε.Ε.Σ. Θεόδωρος Ρουπάκας και ευάριθμο πλήθος πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, πέριξ του Ιερού μνημειακού Ναού μας, με ειδική ΔΕΗΣΗ »ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ», και ιδιαίτερη επιμνημόσυνη ΔΕΗΣΗ »υπέρ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ,ΑΔΕΛΦΩΝ και κατά σάρκα συγγενών» του ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, στο σημείο που βρισκόταν η πατρική οικία (πίσω από το Ιερό Βήμα του Ναού)
Ταυτόχρονα γινόταν αναμετάδοση από το τοπικό κανάλι ESTEREA και από τη Σελίδα του Ναού μας.
Κατά το διήμερο Εορτασμό του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας τέθηκε σε προσκύνημα από τους πιστούς, τμήμα του ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ του καθώς και βαμβάκι από την Τιμία Κάρα και χώμα από τον Τάφο του στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους τα οποία αποτελούν τιμαλφέστατο πνευματικό θησαύρισμα του Ιερού Ναού μας και μπορεί κάθε πιστός να προσκυνά καθημερινά σε ειδική ξύλινη προθήκη.
Είθε η σεπτή οσιακή ευχή του να μας σκεπάζει και να μας περιφρουρεί!
(Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Ασήμου, Γιώργος Κάκκος, Νίκη Κολυμπίρη, Ευαγγελία Τουλουμάκου.)
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ