Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

«Της δεισιδαιμονίας το ανάγνωσμα…»

«Της δεισιδαιμονίας το ανάγνωσμα…»

Είναι αδιανόητο στο σωτήριο έτος 2022 μ.Χ να μιλάμε για προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη στις κηδείες ότι αν σπάσουμε το πιάτο θα φύγει το κακό ή το θανατικό.
Λες και όποιοι έχουν σπάσει πιάτα σε κηδείες συγγενικών προσώπων δεν πρόκειται να πεθάνουν ποτέ! Αν είναι έτσι, να σπάσουμε δυο-τρία σερβίτσια βρε αδερφέ σε κάποιο κοιμητήριο ώστε να γίνουμε μαθουσάλες. Έλεος….!
Το πιάτο που κάνουμε στα 3ήμερα ΔΕΝ ΤΟ ΣΠΑΜΕ. Μπορούμε αν θέλουμε να το κρατήσουμε ως ενθύμηση που κάναμε τα κόλλυβα του κεκοιμημένου, ώστε να κάνουμε τα 9μερα ή να το χρησιμοποιούμε στα ψυχοσάββατα ή στην τελική να το βάλουμε πάλι στην θέση του που είναι στην κουζίνα. Απλά το πλένουμε και το χρησιμοποιούμε κανονικά. Αυτό το λέω διότι αν πεις στον κόσμο να μην το σπάσει , για αδιευκρίνιστους λόγους κάποιους τους πιάνει μια μανία να το κάνουν κάτι σώνει και καλά διότι το θεωρούν μολυσμένο! Έλεος και πάλι….
Νερό , ουίσκι, χαρτιά, ζάρια, λεφτά κλπ , δεν ρίχνουμε μέσα στο μνήμα. Λυπάμαι αλλά στην Βασιλεία των Ουρανών δεν έχει ούτε μπαράκια, ούτε καζίνο, ούτε λαμογιές για να λαδώσουμε τον πορτιέρη και να μπούμε μέσα από την πίσω πόρτα. Έλεος!
Τα χέρια μετά που πλένουμε επειδή ρίξαμε το χώμα κατά την ταφή του νεκρού δεν τα πλένουμε διότι μολυνθήκαμε από το θανατικό αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι λερώθηκαν τα χέρια μας. Τόσο απλά ! . . .
Έχουμε την αληθινή πίστη και τη μολύνουμε συνεχώς με κάθε ειδωλολατρική ανοησία. Ο Κύριος να μας φωτίσει….
Συντάκτης π. Σπυρίδων Σκουτής
https://romioitispolis.gr
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ