Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πρόσωπο - Θαύματα της Παναγίας » Γέροντας Αρσένιος Σπηλαιώτης: «Τους Χαιρετισμούς πολύ τους αγαπά η Παναγία μας!»

Γέροντας Αρσένιος Σπηλαιώτης: «Τους Χαιρετισμούς πολύ τους αγαπά η Παναγία μας!»

Γέροντας Αρσένιος Σπηλαιώτης: «Τους Χαιρετισμούς πολύ τους αγαπά η Παναγία μας!»

«Παππού, πολλοί μοναχοί συνηθίζουν να λένε τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας όταν εργάζονται αντί να λένε την Ευχή. Τί είναι καλύτερα;»
Και απαντά ο γέροντας:
«Α! Τους Χαιρετισμούς πολύ τους αγαπά η Παναγία μας! Εμείς με τον Γέροντά μας (Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή), τους λέγαμε όταν εδουλεύαμε. Απ’ έξω τους λέγαμε, δύο, τρείς φορές την ημέρα!
Να, εδώ έχω ένα βιβλιαράκι με τους Χαιρετισμούς, που στην αρχή αναφέρει ότι, η Παναγία μας εφανερώθηκε σε πολλούς Αγίους και τους υποσχέθηκε ότι, οποίος λέει τους Χαιρετισμούς Της κάθε ημέρα, θα τον φυλάει και σ` αυτήν τη ζωή, αλλά και μετά θάνατο, θα τον υπερασπισθή ενώπιον του Υιού Της!»!
Και συνέχισε ο γέροντας:
«Η βάση βέβαια είναι η Ευχή! Αν έχεις προθυμία στην Ευχή μην την κόβεις! Τα λέει όλα! Αν αδυνατίσει η Ευχή, τότε πες τους Χαιρετισμούς! Ακόμη και το “Θεοτόκε Παρθένε” πολύ το αγαπά η Παναγία μας! Κάποτε, όταν το λες κάμποσες φορές, σου προσφέρει ένα γλύκισμα η Παναγία μας που δεν περιγράφεται!»!
«Γέροντα, όταν από την πολλή κούραση παραλύει το σώμα, μπορούμε να λέμε ξαπλωμένοι την Ευχή;».
Και απαντά ο γέροντας:
«Ο Χριστός μάς οικονομεί σύμφωνα με τις δυνάμεις μας. Αν πραγματικά δεν μπορούμε, ούτε όρθιοι, ούτε γονατιστοί, ούτε καθιστοί, τότε μας οικονομεί ακόμη και ξαπλωμένους. Αν έχουμε όμως δυνάμεις; Μην ξεχνάς ότι, ο σατανάς είναι εκεί και αμέσως φέρνει αμέλεια και ύπνο»!

https://elromio.gr/
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ