Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Β΄ΝΗΣΤΕΙΩΝ (18/3/2022)
-ΩΡΑ 7.30 μ.μ.
-ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ)
(Του Ανδρέα Καραγιάννη δικηγόρου και συγγραφέα).
Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής,ήλθαν και οι Β’ Χαιρετισμοί. «Χαίρε, αστέρος αδύτου Μήτηρ… Χαίρε, Κύριον φιλάνθρωπον επιδείξασα Χριστόν».
Ο γήινος χρόνος περνά γρήγορα, διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής, πλησιάζουν οι Β’ Χαιρετισμοί. Βρισκόμαστε εν δια μέσου νηστείας και προσευχής.
Η προσμονή μας εναγώνια αφουγκράζεται τους υπέροχους ύμνους αυτής της ημέρας, ύμνους αγαλλίασης και ψυχικής ανάτασης.Η ψυχή μας φτερουγίζει περιδιαβαίνοντας τούτες τις ιερές ημέρες που προετοιμάζουν τον ερχομό του Πάσχα και τη λύτρωσή μας. Ιερές, ξεχωριστές ημέρες που καλούμαστε να αποδείξουμε την αφοσίωση και την πίστη μας στον λυτρωτή μας.
Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι η περίοδος της πραγματικής μας μέθεξης με το Θείο, είναι το μερίδιό μας στην ανθρωπιά, στην αγάπη, στον πόνο, είναι ό,τι εμείς οι θνητοί μπορούμε να προσφέρουμε στον φιλάνθρωπο Κύριό μας.
Καθαρή η ψυχή μας από τα πάθη του μίσους, του θυμού, του φθόνου, της κακίας, λυτρωμένη πορεύεται να γευτεί το μέγιστο αγαθό που έρχεται με την έλευση του Πάσχα.
Αρωγός σε αυτό μας τον αγώνα το σώμα μας. Καθαρό από τη νηστεία, μαθαίνει να αγωνίζεται. Η αυτοπειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση δίνει οντότητα στην ύλη που παρά τον υποδεέστερο ρόλο της, σε τούτο το χρόνο λειτουργεί με ένα είδος υποστηρικτικής συμφυΐας.
Η φθαρτή και θνητή ύλη μας, υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής μας, στην ατένιση της αιώνιας ζωής και κρατιέται με τη νηστεία μακριά από τους υλικούς πειρασμούς.
Αυτό είναι το θαύμα της νηστείας.
[Ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, δικηγόρος και συγγραφέας, γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα.
Είναι κάτοχος δύο πτυχίων, Πολιτικών Επιστημών και Νομικής.]
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ