Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδισίας » Απο Κενός-Άδειος προκυπτεις ακαριαία Καινός-Καινούργιος

Απο Κενός-Άδειος προκυπτεις ακαριαία Καινός-Καινούργιος

Απο Κενός-Άδειος προκυπτεις ακαριαία Καινός-Καινούργιος

Ξηρασία…Τι κι αν η καρδιά έγινε άνυδρος τόπος… χώρα γεμάτη κουφάρια… τα πολλά «ξερω» στράγγισαν καθε δροσιά, και τα πολλά μας «θελω» ρούφηξαν κάθε ιχνος υγρασίας… τόπος νεκρών…οργής… ένας τόπος όπου το μεγαλύτερο «αδύνατο» είναι η «Ελπιδα».
Ξηρασία… άνυδρος τόπος.. Γιατί ακόμη κτυπάς «Καρδιά»;;; Το «πουθενά» είναι η καταγωγή σου… το «αδιέξοδο» είναι το σπίτι σου…»έρημος» είναι η καθημερινότητα σου… τόσα λόγια και δεν σου έδωσαν ζωή… τόσες «απόψεις» και δεν σε γιάτρεψαν… τόσες «γνώσεις» και δεν σε ανέστησαν..!!
Τι σου απομένει;;; Το κενο; …το τίποτα;
Αρθρώνεις μονάχα την σιωπή… Νύχτα και μέρα, με λίγο σάλιο κρατιέσαι ακουμπώντας τον θάνατο
…κενό….
Καινό…. Περνάς από τον θάνατο…τόσο χαμηλά…κι όμως κάτι άλλο σαλεύει ως μυστήριο…ως μυστικό…
Μα πάλι….και να θέλεις θάνατο, … ο θανατος ειναι απών!!!
Το κενό σου, βρίσκει το «ΚΕΝΟ ΜΝΗΜΑ»… Ψάχνεις θάνατο και σκοντάφτεις στην Ζωή, την ΧριστοΖωή!!!
Το δικο σου Κενό γινεται ΚΑΙΝΟ!!! Απο Κενός-Άδειος προκυπτεις ακαριαία Καινός-Καινούργιος-πλήρης….
Από που κι ως που ανακατασκευάζεσαι;…»καινουργείσαι»…ανα-καινίζεσαι!! Αφου παραιτεισαι με το πρόσωπο στη γη, τότε θα ‘ρθει Εκείνος…το σκοτάδι σου δεν ξεπερνάει τον Άδη που αποσυναρμολόγησε Εκείνος..ο Λυτρωτής…κι αυτος ο τάχα κυρίαρχος Άδης, σκυλεύθηκε…αναιρέθει…γυαλιά καρφια και συντρίμμια…το σκοτάδι σου μοιάζει τώρα με σκιά….με διάλειμμα…με παύση…Το ΚΕΝΟ ΜΝΗΜΑ ρέει την Φωτοφόρα δροσιά…και ο αποκεκυλισμένος λίθος ρέει Φωτοκρατωρικό Ύδωρ Ζων…ψιθυρίζει η καρδιά σου κραυγή ανάμεσα στα πτώματα, μέσα από το πουθενά, πάνω απ’την ερημο: «Δως μοι το Ύδωρ το Ζων…ΕΣΥ….Η ΤΟ ΦΩΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!! Τώρα που η κραυγή σου ξεσκισε τον ουρανό του άδη, μπορεί να έρθει η αστραπή της Θεότητας…το ΘεοΦώς το εις Αδου κατελθών…Τώρα μπορείς να ΔΕΙΣ αληθινά το πρόσωπο του άλλου, το πρόσωπο Του ΣταυροΑναστημένου…και το πρόσωπο το δικό σου μέσα στα πρόσωπα αυτών…Τωρα η ξηρασία σου πνιγεται μέσα στους ποταμούς του Ζωντανού Νερού…του ΧριστοΝερού….
Η καταγωγη σου αλλαζει απο το «πουθενα», και γίνεται ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΝΩ…Το σπίτι σου αλλάζει απο «αδιεξοδο» και ανοικοδομείται σε Βηθλεεμήτικο σπήλαιο όπου αρχίζουν όλα…τα «ξερω» τα «θελω» η «οργη», η «αποψη», η «γνώση», τα «λόγια», ήταν φωτα χίλια φώτα, μα…ΔΕΝ ήτανε ΤΟ ΦΩΣ!!!!
…Γιατί χτυπάς ακόμα καρδια;; Κι η καρδια σου αποκρίνεται: για να ζήσω….ναι για να ζήσω μέσα στο Φως..όσο αμαρτωλή καρδια κι αν είμαι…μου απομένει να ζήσω..τωρα που αποκτώ σιγά σιγά σημάδια απο καρφιά, κι η θέληση μου γεωγραφείται από συντεταγμένες Σταύρου και Γολγοθά, κι έχω κρεβάτι μια πέτρα αποκαθήλωσης που έχει ακόμα νωπό Αίμα Θεϊκό…
Και πάλι….από την απόλυτη ξηρασία της απελπισίας και το άνυδρο «είναι» μου, πως έφτασα ΕΔΩ…ΣΤΗ ΖΩΗ…ΜΕ ΤΗ ΑΥΤΟΘΕΟΖΩΗ;;;
…Θαρρώ πως ήταν ο λογισμος του αδειανού Μνήματος…ο Κενός Τάφος… κι έτσι έγινα Καινός… γίνομαι Καινός…μ’ενα λογισμό κάθε φορά Αναστάσεως…γι’αυτό αρχίζω να ζω… απο σήμερα… αρχιζω ν’αγαπώ…μπαινοβγαίνοντας μέσα από το Πανάγιο Κενό Μνήμα του Αρχηγού της Ζωής…της Αναστημένης ΘεοΑγαπης μέσα μου…την οποία θα έχω για Τροφή…ισοβίως…κι αιωνίως…
ΠΑΤΕΡ ΗΛΙΑΣ
Από τη σελίδα: «Το μέγα Γεροντικόν»
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ