Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΣΩΣΤΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ!

ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΣΩΣΤΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ!

«ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΣΩΣΤΙΚΗΣ ΒΡΟΧΗΣ!»

Αύγουστος 2021 και η μεγάλη φωτιά κατακαίει ότι βρεθεί στον δρόμο της.
Οι Πατέρες της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια κατ’ εντολή των Αρχών, πρέπει να αποχωρήσουν και έτσι συμβαίνει όντως, αφού πρώτα αφαίρεσαν τις ιερές εικόνες και τα κειμήλια από το εσωτερικό της.
Το ίδιο βράδυ απευθύνουν έκκληση από τα κοινωνικά δίκτυα για μαζική προσευχή.
Οι φλόγες περικυκλώνουν την Μονή και κάποιες ώρες αργότερα απλά σβήνουν από μόνες τους, χωρίς καμία εξωτερική συνδρομή πυρόσβεσης, την στιγμή που έγλειφαν κυριολεκτικά τις πόρτες του Μοναστηριού.

«Με την Χάρη του Θεού σώθηκε το μοναστήρι γιατί ανθρωπίνως λυπάμαι που το λέω δεν είχαμε καμία βοήθεια.
Ήθελαν κάποιοι να καεί το μοναστήρι… δεν ξέρω τι να πω.
Ατελείωτα τηλέφωνα πήραμε και δεν έγινε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.
Η Ελλάδα καίγεται, η Εύβοια καίγεται και κάποια χιλιόμετρα μακριά, στο Προκόπι, οι κάτοικοι προσευχόμενοι, οργανώνουν μια λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου.
Ύστερα από λίγο, δορυφορικές φωτογραφίες έχουν καταγράψει να σχηματίζεται ένα μεγάλο σύννεφο σαν τόξο προστασίας, επάνω από τα χωριά «Καλαμούδι» και «Δαμιά». Εκεί είναι οι Άγιοι Δαυίδ, Ιάκωβος Τσαλίκης και από την άλλη μεριά στο «Προκόπι» ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.
Τις επόμενες ώρες εκδηλώνεται μια σωτήρια καταιγίδα!
Εις ανάμνησιν λοιπόν: της ολιγωρίας της κοσμικής εξουσίας -για άλλη μια φορά- όπου μετέτρεψε την πατρίδα και τον μόχθο των ανθρώπων της, σε μια καμμένη γη.
Εις ανάμνησιν: της Πίστης των ανθρώπων, της δύναμης της προσευχής, εκείνης της βροχής του Αυγούστου που έπεφτε γλυκά σε πυρωμένα πρόσωπα, σε διψασμένα πνεύματα.
Εις ανάμνησιν: των Αγίων Δαυίδ του εν Ευβοία, Ιωάννη του Ρώσσου, Ιάκωβου Τσαλίκη, που μεσιτεύσατε -Άγιοι του Θεού- για μία πρόγευση μικρή του Αθάνατου Νερού του Ιησού Χριστού.

[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ «erimitic»]
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ