Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » Άγιοι Ιωακείμ και Άννα: «Ζεύγος πρότυπο αγάπης κι αρετής»

Άγιοι Ιωακείμ και Άννα: «Ζεύγος πρότυπο αγάπης κι αρετής»

Άγιοι Ιωακείμ και Άννα: «Ζεύγος πρότυπο αγάπης κι αρετής»

~Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου
Η ατεκνία τους ήταν αιτία λύπης. Όμως δεν τους απέλπισε ποτέ και πάντα διπλές προσφορές δώριζαν στον Θεό για να κάμψουν την ευσπλαγχνία του.
Ο δίκαιος Ιωακείμ προσευχόταν στο όρος και η ευγενής Άννα στον κήπο, με δάκρυα, για ν’ ακούσει ο Κύριος τη δέησή τους και να τους δώσει τέκνο.Η πίστη έφερε τον καρπό των δεήσεων. Κι έγιναν διά του καρπού τους πρόξενοι μεγάλης και παγκόσμιας χαράς, συνεργοί της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους.
Ζεύγος πρότυπο αγάπης κι αρετής. Εκείνος ευλαβής, φιλότιμος, φιλόθεος και φίλος της προσευχής. Εκείνη θεοσεβής, άκακη, ακούραστη στις προσευχές.
Δύο σώματα με μία ψυχή κι ένα φρόνημα. Μαζί προσκαρτερούσαν στον ναό και στην οικία προσευχόμενοι, ειρηνικοί, σώφρονες, με μία και οι δύο γνώμη.
Έγινε για τον άνδρα της βοηθός η Άννα, καθώς πλάστηκε η Εύα για τον Αδάμ από τον Θεό βοηθός στην αρετή, κι ο Ιωακείμ στήριγμα για εκείνη στον ίδιο αγώνα.
Η φιλοτεκνία τους δεν ελάττωσε τη φιλοθεΐα τους. Τριών ετών τη μονάκριβη θυγατέρα τους την προσφέρουν στον Θεό, παραδίδοντάς την στον ναό.
Την παρηγοριά των γηρατειών τους βρίσκοντας στον Θεό. Μακαρία δυάδα, ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας της θεοπρομήτορος Άννης· της μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.
https://iconandlight.wordpress.com/
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ