Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Λατρευτικές Εκδηλώσεις » Αρχείο Εκδηλώσεων » «Ο ΒΟΛΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ!»

«Ο ΒΟΛΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ!»

«Ο ΒΟΛΟΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ!»

-Από τη Σελίδα «ΑΡΧΩΝ»
Μοναδικές στιγμές συγκίνησης και ευλογίας ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Τα Ιερά Λείψανα, προερχόμενα από τον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας (Άγιος Δημήτριος) Θηβών, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, κόμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Τουλουμάκος, επικεφαλής ομίλου ενοριτών της ομώνυμης ενορίας, και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.Ιγνάτιος.
Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Πανηγύρεως, όπου προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε νέο Πνευματικό, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π.Γεώργιο Κορνούτο.
Ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολβίας κ.Επιφάνιος, λαμπρύνοντας με την παρουσία του την ιερά πανήγυρη ευχόμενος καταλλήλως στον άγοντα τα ονομαστήριά του και άρτι χειροθετηθέντα νέο πνευματικό π.Γεώργιο, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος.
Το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων συνεχίζεται έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε εδώ, οπότε και θα αναχωρήσουν για την Θήβα.
[ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ «ΑΡΧΩΝ»]
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ