Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Λατρευτικές Εκδηλώσεις » Αρχείο Εκδηλώσεων » ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΛΟΥ!

ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΛΟΥ!

ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΟΙΚΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ,ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΗΒΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΛΟΥ!

~ΦΩΤΟΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ» ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ! (2-3/11/2022)
~ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2/11/2022 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΜΑΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ π. ΕΦΡΑΙΜ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΜΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ «ΟΔΟΔΕΙΚΤΗ» ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ!
Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΝΔΡΩΑ ΜΟΝΗ ΑΝΩ ΞΕΝΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΥΦΑΝΤΙΔΗ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΤΩ ΞΕΝΙΆΣ , ΟΠΟΥ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ, ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΚΔΗΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΕΦΕΣΤΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΓΕΥΤΗΚΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ.
ΑΝΑΧΩΡΩΝΤΑΣ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ, ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΟΞΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ», ΟΠΟΥ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟ, ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑΣΤΟ «ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ!
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΚΟΜΙΣΑΝ Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ π. ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΜΕ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΨΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ, ΟΠΟΥ Ο ΟΙΚΕΙΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ, ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗΣΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΡΝΟΥΤΟ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕ ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΒΡΑΔΥΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ «ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ», ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΒΟΛΟ.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 3/11/2022 Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΟΛΒΙΑΣ κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ «ΣΠΙΤΙΚΟ» ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΒΥΖΙΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ.
ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΗΛΙΕΣ ΟΠΟΥ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ!
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ, ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ, ΑΓΡΙΑΣ, ΛΕΧΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ, ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΠΙΝΕΙΟ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ!
~Φωτογραφίες:
-»Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας»,
Σελίδες: «ΑΡΧΩΝ», «ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR», «ΔΟΓΜΑ», «ΠΟΙΜΗΝ»,
Άννα Καραγκιαούρη, Μιχάλης Κολλημένος.
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ