Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Home » Πνευματικά Κείμενα » Επίκαιρες Πνευματικές Αναζητήσεις » «Είτε είσαι καλό παιδί είτε όχι, εγώ σ αγαπώ και θα σου δώσω ένα τεράστιο δώρο…» κι αυτό το δώρο λέγεται Χριστός.

«Είτε είσαι καλό παιδί είτε όχι, εγώ σ αγαπώ και θα σου δώσω ένα τεράστιο δώρο…» κι αυτό το δώρο λέγεται Χριστός.

Σίγουρα ως παιδιά έχετε ακούσει την φράση «..εάν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω ένα δώρο….». Υπάρχει όμως ένας πατέρας που λέει «είτε είσαι καλό παιδί είτε όχι, εγώ σ αγαπώ και θα σου δώσω ένα τεράστιο δώρο…» κι αυτό το δώρο λέγεται Χριστός.
Γιατί ο Θεός μας αγαπάει απροϋπόθετα. Μας αγαπάει το ίδιο στο φως και στο σκοτάδι, στο λάθος και το σωστό, στην αμαρτία και αρετή μας. Ο Θεός προσφέρει τη χάρη του σε όλους ακόμη και σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει. Είτε τον ακολουθείς είτε όχι, ο Θεός σου δίνει τη χάρη του κάθε στιγμή της ζωής σου. Πίστεψε με δεν θα έπαιρνες καν την επόμενη ανάσα σου εάν δεν το ήθελε ο Θεός.

Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που διδάσκει ο κόσμος. Ο κόσμος διδάσκει ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή. Το αποκαλούν κάρμα. Είναι η πεποίθηση ότι υπάρχει αιτία και αποτέλεσμα για οτιδήποτε κάνεις. Καλά πράγματα σου συμβαίνουν εξαιτίας των καλών πραγμάτων που έχεις κάνει στο παρελθόν και άσχημα πράγματα σου συμβαίνουν εξαιτίας των κακών πραγμάτων που έχεις κάνει στο παρελθόν.
Αλλά ο Θεός δεν λειτουργεί με κάρμα αλλά με αγάπη, χάρη και έλεος. Αν έπαιρνες αυτό που σου άξιζε, τότε δεν θα ήσουν καν εδώ στη Γη. Αν έπαιρνες αυτό που σου άξιζε, τότε δεν θα είχες τίποτα.

Βγες από την ενοχή και το φόβο και απόλαυσε αυτό το δώρο που λέγεται Χριστός. Νιώσε ότι το αξίζεις γιατί αυτό θέλει ο Θεός να χαίρεσαι μαζί Του, όλα εκείνα που σου έδωσε και μπορεί ακόμη να σου χαρίσει. Όπως έλεγε ο Άγιος Πορφύριος, ο Χριστός είναι φίλος πατέρας και αδελφός, δεν κρατάει την κόλαση στο χέρι φοβερίζοντας μας. Μας θέλει ελεύθερους και χαρούμενους να Τον αγαπάμε.
Για να χαρείς όμως πρέπει να βγεις από την ενοχή και το φόβο.
Από την ενοχή σου απέναντι στην χαρά. Από το τοξικό συναίσθημα της αναξιότητας και μιζέριας. Πάψε να αισθάνεσαι ένοχος για όλα και για όλους. Πάψε να πιστεύεις ότι σου αξίζουν μονάχα πόνοι και βάσανα γιατί τα ελκύεις.

Είσαι παιδί του Θεού κι αξίζεις όλα τα δώρα και δωρεές Του. Ο πλούτος και η αφθονία του Θεού, οι χάρες και χαρές Του είναι και δικιές σου, είναι για όλους. Ζεις ήδη μέσα στο θαύμα απλά συντονίσου και πίστεψε το. Άλλαξε πεποιθήσεις, αντιλήψεις και νοοτροπίες. Αύξησε την πίστη σου και φτιάξε νέες φωτεινές συνήθειες.
Ο Χριστός είναι το δώρο των εορτών και είναι για όλους. Από εμάς μένει να τον αποδεχτούμε και να πούμε «ναι είμαι σκοτεινός όμως λαχταρώ να γίνω φάτνη. Έλα και γεννήσου μέσα μου. Φώτισε το σκοτάδι μου και θέρμανε την παγωνιά της ύπαρξης μου ».

π. Λίβυος

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ