Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Home » Ωφέλιμα » Ορθόδοξος Συναξαριστής » Σύγχρονοι Άγιοι » Το όνειρο της μάνας για το λαδάκι από το καντήλι του Οσίου Βησσαρίωνα

Το όνειρο της μάνας για το λαδάκι από το καντήλι του Οσίου Βησσαρίωνα

Το όνειρο της μάνας για το λαδάκι από το καντήλι του Οσίου Βησσαρίωνα

Διηγείται στον LamiaPolis ο πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης.
Μια ιστορία από τις πολλές, που του εξομολογούνται οι πιστοί που καταφθάνουν στο Μοναστήρι, για να παρακαλέσουν τον άγιο ή να τον ευχαριστήσουν για την βοήθεια του.

Ο πατέρας Γερμανός μας μιλά, για ένα ζευγάρι Ελλήνων που ζει στην Αγγλία. Το παιδάκι τους, γεννήθηκε με αυτισμό σε βαθμό τέτοιο που δεν αναγνώριζε τους γονείς. Κλεισμένο στον δικό του κόσμο χωρίς επικοινωνία ούτε με τους ανθρώπους που το έφεραν στη ζωή. Και αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει, όπως ξεκαθάριζαν οι γιατροί.

Η μητέρα ένα βράδυ είδε στο όνειρο της τον Όσιο Βησσαρίωνα να της λέει :
“Πάρε λαδάκι από το καντήλι μου και άλειψε το κεφαλάκι του παιδιού σου…..”
Δεν γνώριζε για τον Βησσαρίωνα τίποτα παραπάνω από το ότι είχε βρεθεί κάποτε άφθαρτο το σκήνωμα του.
Το όνειρο της όμως ήταν τόσο έντονο και αληθινό που επικοινώνησε με την Μονή Αγάθωνος και έγινε το θέλημα της. Λάδι από καντήλι του, ταξίδεψε στην Αγγλία. Η μητέρα άλειψε το κεφάλι του παιδιού…

Το θαύμα

Πριν από λίγο καιρό, η οικογένεια βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Ήρθαν για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τον Όσιο Βησσαρίωνα. Μαζί τους και το παιδάκι τους, που τώρα πια…σαν από θαύμα, τους αγκαλιάζει, τους φιλά και τους χαρίζει σιγά σιγά τις πρώτες του λέξεις. Κατασυγκινημένο το ζευγάρι, ευχαρίστησε τόσο τον όσιο για τη θαυμαστή εξέλιξη της υγείας του μικρού, όσο και τους μοναχούς που έστειλαν το λάδι, όπως είχε ζητήσει ο Βησσαρίων στο όνειρο της μητέρας.

Πηγή

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ