Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ…»

«Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ…»


+ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

-ΩΡΑ 4:00-6:00 μ.μ. ΟΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ» ΜΑΣ.

-ΩΡΑ 6:00-7:00 μ.μ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ «ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ» .


Το παιδί του Προδρόμου,

έτσι χαρακτηρίστηκε ο Άγιος Δαυίδ, από ένα περιστατικό που συνέβη όταν ήταν ηλικίας 3-4 ετών.

Εκεί που ήταν ξαπλωμένος στο κρεβατάκι του , πήγε ο Τίμιος Πρόδρομος και του λέγει: – Δαυίδ ανάστα, σήκω και ακολούθησέ με.

Εκείνο, κάνοντας υπακοή, μια αρετή που την είχε σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, τον ακολούθησε τον Τίμιο Πρόδρομο και πήγαν σ’ ένα εξωκκλήσι, που ετιμάτο προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Στάθηκε ο μικρός Δαυίδ, – εκεί η παράστασις δείχνει αυτό το περιστατικό το θαυμαστό- στάθηκε ο μικρός Δαυίδ μπροστά στην εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στο Τέμπλο, όπου μπήκε ο Τίμιος Πρόδρομος και για 4-5 μερόνυχτα συνομιλούσε με τον Τίμιο Πρόδρομο.

Οι γονείς, όταν δε βρήκαν το παιδάκι τους, ανησύχησαν, το ψάχνανε, ώσπου το βρήκαν στο εξωκλήσι αυτό , βλέποντας να λάμπει το προσωπάκι του και τους εξήγησε τί ακριβώς είχε συμβεί.

Έτσι σ’ όλη του τη ζωή ήταν κάτω από την προστασία του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος είχε ήδη κοιμηθεί με μαρτυρικό θάνατο 1.500 και πλέον χρόνια πριν, αλλά για να είναι ζωντανός – διότι Δίκαιοι εἰς τὸν αἰῶνα ζῶσι και αυτοί οι οποίοι πιστεύουν στο Θεό δεν αποθνήσκουν, αλλά ζουν την πραγματική, την αιωνία ζωή- για να ‘ναι ζωντανός ο Τίμιος Πρόδρομος παρέστη στο μικρό Δαυίδ και τον νουθέτησε, τον βοήθησε και τον είχε πάντοτε υπό την σκέπη του…

ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ

(Απόσπασμα από το κήρυγμα της 7/1/2021)

«Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ…»

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ