Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Αρχική » Πνευματικά Κείμενα » Πνευματικής Κατάρτισης και Αυτοσυνειδησίας » Να κάνουμε γενναίες καταθέσεις στον Παράδεισο με αγαθούς και καλούς λογισμούς.

Να κάνουμε γενναίες καταθέσεις στον Παράδεισο με αγαθούς και καλούς λογισμούς.

Να κάνουμε γενναίες καταθέσεις στον Παράδεισο με αγαθούς και καλούς λογισμούς.

~Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους.

Ο Θεός παραχωρεί να έχουμε την κλίμακα όλων των λογισμών. Από την ποιο μεγάλη βρωμιά, μέχρι και την ποιο μεγάλη αγιότητα. Όχι για να πέσουμε στην αμαρτία, αλλά για να αποκτήσουμε την εμπειρία. Αν δεν αποκτήσει κάποιος την εμπειρία και δεν βγει νικητής, στεφάνι και παράσημο δεν λαμβάνει. Και άνθρωπος χωρίς παράσημο δεν εισέρχεται στην Βασιλεία των ουρανών.

Ο Χριστός εισήλθε με τα χεράκια του τρυπημένα, τα ποδαράκια τρυπημένα και λογχευμένη την πλευρά του, τα οποία είναι τα αιώνια παράσημα του.

Ακουσα και τον δικό μου γέροντα ( τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας) να λέει: Να κάνουμε γενναίες καταθέσεις στον Παράδεισο με αγαθούς και καλούς λογισμούς. Ένας αγαθός λογισμός για τον εαυτό μας, και για τον άλλον, είναι επένδυση εις χρυσόν, πολύτιμο μαργαριτάρι, πολλά – πολλά εκατομμύρια στην Τράπεζα του Θεού με άπειρο τόκο! Για έναν αγαθό λογισμό! Εάν προπέμψουμε πολλούς αγαθούς λογισμούς τόσο επί τόσο, βγαίνει ένα αστρονομικό ποσό, που θα είναι η αμοιβή μας. Ετσι κανόνισε η Ουρανία δικαιοσύνη: το καλό να έχει ένα άπειρο μισθό!

Γιατί το καλό έχει μέσα Άγιο Πνεύμα…. Αντίθετα το κακό έχει μέσα κάτι το διαβολικό, που όχι μόνο μισθό δεν έχει, αλλά και χρεώνεται κανείς. Πρέπει να ταπεινώσουμε δυναμικά τον εαυτόν μας, να τον απλοποιήσουμε στον τρόπο σκέψεως και να πούμε, ότι είμαστε αμαρτωλοί και ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι από εμάς και αφήνουμε τους άλλους ήσυχους, για να μην έχουμε λογισμούς για τους άλλους. Όταν έχουμε λογισμούς με άλλους, υπάρχει πρόβλημα και είμαστε κάπως εμπαθώς δεμένοι μαζί τους, και η προσευχή μας δεν ανεβαίνει στον ουρανό.

Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα Αγίου Όρους.
Πηγή

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΠΟ'' ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΤΟ "ΠΕΡΙΒΟΛΙ" ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις νέες μας δημοσιεύσεις μέσω email.

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑΣ