Ι. Ν. «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Home » Εβδομαδιαίες Συνάξεις Ανδρών

Εβδομαδιαίες Συνάξεις Ανδρών

Οι ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ, φιλοξενούνται από το 2001 στην Αίθουσα ”π.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ” στο Αρχονταρίκι του Ενοριακού και Πολιτιστικού μας Κέντρου ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ,κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 18.00 (θερινή ώρα 19.00). (Τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή λόγω της βραδυνής Ακολουθίας των Προηγιασμένων Δώρων .η Σύναξη μετατίθεται κάθε Δευτέρα βράδυ μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου).
Το έναυσμα δόθηκε όταν ο Εφημέριός μας π. Γεώργιος, εισήλθε σαν νέος πνευματικός και εξομολόγος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στην πόλη μας για να διακονήσει το Ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης οπλιτών σε κάθε Μοίρα και εκεί δέχτηκε την πρόσκληση και συνάμα πρόκληση από Αξιωματικούς που υπηρετούσαν ευόρκως την πατρίδα μας, να δημιουργηθεί μια Συνάντηση πνευματικού περιεχομένου γι΄ αυτούς εκτός Στρατοπέδου.
Η διάθεση υπήρχε εκατέρωθεν οπότε με τη Χάρη και την ευλογία του Κυρίου και της Παναγιάς μας, αξιοποιήθηκε στο έπακρο!
Τα επόμενα χρόνια πλαισιώθηκε και από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ αργότερα η Συνάντηση προσέλαβε ευρύτερη μορφή Εβδομαδιαίας Σύναξης Ανδρών από κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο,με αποτέλεσμα να γεμίζει από συνειδητοποιημένες υπάρξεις με πνευματικές αναζητήσεις και προβληματισμούς.
Όλα αυτά τα χρόνια, αναπτύχθηκαν πάμπολλα θέματα αγιογραφικού, λατρευτικού,υμνολογικού, αγιολογικού και θεολογικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στα κοινωνικά, συζυγικά-οικογενειακά και καθημερινά θέματα ορθοδόξου προσανατολισμού,μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης,καλής παρέας με αγιορείτικο κέρασμα και καφέ, ανθρώπινης επικοινωνίας,ειλικρινούς αναζήτησης,δημιουργικής συζήτησης, γόνιμου προβληματισμού και ορθού προσανατολισμού.
Από την περυσινή χρονιά, καθιερώθηκε και προβολή ταινίας πνευματικού ενδιαφέροντος, με ανάλογη συζήτηση πάνω στο σενάριό της.(βλέπε ΣΤΗΛΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ)
Διαμοιράζονται φωτοτυπημένα φυλλάδια με σχετικό ως προς τα αναπτυχθέντα θέματα περιεχόμενο,συγκεντρώνονται χρήματα ή αναγκαία είδη για τη στήριξη εμπεριστάτων αδελφών, το Ενοριακό Φιλόπτωχο ή τον Οργανισμό Κοινωνικών Δομών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ”ΑΡΩΓΗ”,ενώ από τα Μέλη της αναδεικνύονται οι άμεσοι Συνεργάτες στο Ενοριακό έργο διακονίας του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου ανά τριετία.
Στο τέλος κάθε χρονιάς οργανώνεται καταληκτήριο προσκύνημα σε Ιερά Μονή της ευρύτερης περιοχής μας,με απονομή σχετικών αναμνηστικών, ενώ τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται και ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ από Μέλη της που αγγίζουν ακόμα και τους 20!
Έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα με μεγάλη πνευματική ωφέλεια 13 Αγιορείτικα Προσκυνήματα!
Γενικό θέμα της φετινής ιεραποστολικής χρονιάς των Συνάξεων -ως τώρα- ήταν ”η Εκκλησία του Χριστού μας”.
Η πρόσκληση παραμένει για όλους διαρκώς ανοιχτή!